Bennfentes filmtipp: Ezt a 6 új filmet CSAK a mozikban láthatod 2023 augusztusában

Augusztusban még érkezik pár nagyszabású film a mozikba!

Szemléztük azt a 6 nagy durranást, ami a nyár utolsó hónapjában érkezik a vásznakra. Lesz köztük az idei évben Magyarországon forgatott akciófilm/coming of age/játékadaptáció, újabb szuperhősös kalandfilm, #guiltypleasure agymenés horror, némi humor Seth Rogen és csapata fejéből, kutyák, mert azok mindig bejönnek és egy nagy visszatérő is.

Te melyik filmnek adsz egy esélyt a mozikban?

#6

56 Meg 2. - Az árok  (2023)

(27) (10)

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Ha valakinek megvan a bátorsága ahhoz, hogy egy sérülékeny járművel az óceán legmélyebb részein navigáljon, feltérképezetlen területeket fedezzen fel, és ismeretlen fajokkal... több»

A film Steve Alten 1999-es The Trench című regénye alapján készült. A The Meg (2018) folytatásául szolgáló film főszereplői Jason Statham, Wu Jing, Sophia Cai, Page Kennedy, Sergio Peris-Mencheta, Skyler Samuels és Cliff Curtis. Az előző filmhez hasonlóan, a történet egy csapat tudóst követ, akiknek a címszereplő Megalodonok elől kell elmenekülniük, amikor egy rosszindulatú bányaüzem fenyegeti küldetésüket, és nagy tétekkel teli küzdelemre kényszeríti őket a túlélésért. A forgatás 2022 februárjában kezdődött Ázsia különböző helyszínein és a londoni Leavesden Studiosban, a szereplők közül sokan még ugyanebben a hónapban csatlakoztak a filmhez, egészen 2022 májusáig. A film vegyes vagy negatív kritikákat kapott a kritikusoktól, és világszerte 142 millió dolláros bevételt ért el.
#5

64 Kivert kutyák  (2023)

(12)

animáció | kaland | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A bosszú mindig elszánttá tesz mindenkit. Különösen érvényes ez azokra a kutyusokra, akik mindent megtesznek, hogy bosszút álljanak a szemét gazdin, aki korábban kirakta... több»

A film főszereplői Will Ferrell, Jamie Foxx, Will Forte, Isla Fisher, Randall Park, Josh Gad, Harvey Guillén, Rob Riggle, Brett Gelman, Jamie Demetriou és Sofía Vergara. A sztori pedig, amihez a hangjukat adják, a következő: Amikor egy Reggie (Will Ferrell) nevű hiszékeny borderterriert az utcán hagyja önző és kegyetlen gazdája, Doug (Will Forte), egy állatgyűlölő drogfüggő, akinek sosem kellett, Reggie összefog más kóbor kutyákkal, köztük egy Bogár nevű utcai boston terrierrel (Jamie Foxx), egy Maggie nevű ausztrál juhászkutyával (Isla Fisher) és egy Hunter nevű terápiás dán doggal (Randall Park), hogy bosszút álljanak Dougon.
#4

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime

Az emberek világától távol töltött évek után hőseink felkerekednek, hogy olyan hőstetteket vigyenek véghez, amelyekkel biztosan elnyerik New York lakóinak szívét. A cél persze... több»

A film forgatókönyvét Seth Rogen, Evan Goldberg, Dan Hernandez és Benji Samit közösen írta. Ez a hetedik Tini mutáns nindzsa teknőcök című mozifilm és a sorozat rebootja. A filmben a címszereplő csapat hangját Micah Abbey, Shamon Brown Jr., Nicolas Cantu és Brady Noon adja, a mellékszereplők mellett pedig Hannibal Buress, Rose Byrne, John Cena, Jackie Chan, Ice Cube, Natasia Demetriou, Ayo Edebiri, Giancarlo Esposito, Post Malone, Rogen, Paul Rudd és Maya Rudolph is megszólalnak! A filmben a Teknőcök az emberek világától elzárt évek után hősies cselekedeteikkel elindulnak, hogy normális tinédzserekként fogadják el őket. A testvérek egy titokzatos bűnszövetkezet nyomába erednek, ám a baj akkor kezdődik, amikor mutánsok serege szabadul rájuk. A Nickelodeon 2020 júniusában jelentette be a Mutant Mayhem című filmet; az animációt a montreali és párizsi Mikros Animation és a vancouveri Cinesite készítette, és elsősorban iskolai füzetvázlatok hatottak a képi világra. A filmkészítők a teknőcök tinédzser-aspektusát akarták feltárni, ezért a kamaszkori coming-of-age-filmekből merítettek ihletet. Trent Reznor és Atticus Ross komponálta a filmzenét.
#3

78 Gran Turismo  (2023)

(22) (3)

akció | dráma | kaland

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy tizenéves "Gran Turismo" játékos játéktudásával megnyerte a Nissan versenyek sorozatát, és már jó úton halad afelé, hogy igazi profi autóversenyzővé váljon. A... több»

A Gran Turismo egy Neill Bomkamp által rendezett 2023-as amerikai életrajzi sportdráma film, amit Magyarországon forgattak. A Columbia Pictures, a PlayStation Productions és a 2.0 Entertainment által gyártott film egyrészt az azonos című versenyszimulációs videojáték-sorozaton alapul, másrészt Jann Mardenborough igaz története alapján készült, aki tizenéves Gran Turismo játékosként profi autóversenyzővé válhatott. A film főszerepében Archie Madekwe játssza Mardenborough-t David Harbour, Orlando Bloom, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner és Djimon Hounsou mellett. A Gran Turismo premierjét 2023. július 30-án tartották a belgiumi Circuit de Spa-Francorchamps pályán.
#2

59 Kék Bogár  (2023)

(12) (3)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»

A film rendezője Angel Manuel Soto, forgatókönyvírója Gareth Dunnet-Alcocer. A tervek szerint a DC Extended Universe (DCEU) tizennegyedik bemutatója lesz. A film főszerepében Xolo Maridueña játssza Jaime Reyes / Blue Beetle szerepét. A fiatal színész főszereplésével készülő film fejlesztése 2018 novemberének végén kezdődött, Dunnet-Alcocer szerződtetésével. Soto-t 2021 februárjában szerezték meg a film rendezésére az HBO Max streaming szolgáltatása számára. Soto, Dunnet-Alcocer és Maridueña 2021 októberében a virtuális DC FanDome rendezvényen népszerűsítették a filmet, ahol a forgatásra való felkészülésről beszéltek, és felfedték a film koncepcióterveit. 2023. április 3-án jelent meg a film első előzetese, amelyből kiderült, hogy a film Palmera Cityben, egy új, a filmhez létrehozott helyszínen fog játszódni.
#1

72 A védelmező 3  (2023)

(32) (2)

akció | krimi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»

A védelmező 3 Antoine Fuqua rendezésében hamarosan érkezik a mozikba! A film a 2018-as The Equalizer 2 folytatása, és a harmadik és egyben utolsó filmje a The Equalizer/A védelmező-trilógiának, amely az azonos című tévésorozaton alapul. A film főszereplője Denzel Washington, aki újra eljátssza a nyugalmazott amerikai tengerészgyalogos és korábbi DIA-tiszt, Robert McCall szerepét, aki ezúttal Dél-Olaszországba költözik, hogy elmeneküljön a múltja elől, de később rájön, hogy új barátai a szicíliai maffiához tartozó helyi bűnbanda főnökeinek irányítása alatt állnak. Az ezt követő események borzalmasra fordulnak, és Robert szabadjára engedi múltbeli énjét, hogy megvédje új barátait. Dakota Fanning pedig visszatér, ami azt jelenti, hogy Washington és Fanning a 2004-es Man on Fire/Tűzben edzett férfi óta először találkozik újra a filmvásznon. A védelmező 3 Washington és Fuqua ötödik közös munkája! ,