Bérgyilkosok kórháza – megérkezett a Hotel Artemis előzetese

Ahhoz, hogy egy rendező debütáló filmjében igazi sztárparádé sorakozzon fel, vagy nagy szerencse kell – vagy nagy tehetség. Sokan először független filmmel kezdenek, majd egy-két rövidfilmjük eljut egy-egy nagyobb stúdióhoz, aztán vagy beüt a siker és az első nagy felkérés – vagy nem.

Drew Pearce ezzel szemben egy igen szerencsés fickó: első rendezése, a Hotel Artemis olyan szereplőket vonultat fel, mint Jodie FosterJeff GoldblumZachary QuintoDave Bautista és Sofia Boutella. A rendező a brit tévénél kezdte a pályafutását, ám akkor robbant be a hollywoodi kasszasikerek világába, amikor megírta a Vasember 3-at. A Hotel Artemist nem csak rendezőként, hanem íróként is jegyzi – a stúdió tehát nagy bizalmat szavazott neki, amikor letette a forgatókönyvet az asztalra.

A film hivatalos szinopszisa szerint 2028-ban játszódik Los Angelesben, amit ural a káosz, a pánik és az erőszak. Ebben a kegyetlen világban a Jodie Foster alakította, idősödő orvos egy titkos kórházat vezet, szigorú szabályokkal. Vagyis: nincs fegyver, nincs erőszak, és nem lehet megölni a többi beteget. Az óvintézkedésekre azért van szükség, mert a kórházat főleg bűnözők látogatják. Az egyik jómadár viszont a birtokába jut egy olyan tollnak, amely nagyon hiányzik eredeti tulajdonosának, és teketóriázás nélkül ostrom alá veszi az épületet.

A filmet nyáron mutatják be az amerikai mozikban, június 8-án, addig is itt a hivatalos, első előzetes: