A múlt hétvégén megérkezett a hazai mozikba is a Matt Reeves rendezésében készült Batman. A film mostanáig szinte kizárólag pozitív kritikákat zsebelt be, a történetben Selina Kyle-t, azaz Macskanőt alakító Zoë Kravitz színészi teljesítményét pedig kiemelkedőnek találták mind a kritikusok, mind pedig a nézők.

A színésznő a The Observer magazinnak adott legfrissebb interjújában beszélt arról, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy egy Batman produkció szerepére jelentkezett. Korábban a Nolan-féle A sötét lovag: Felemelkedésben szeretett volna eljátszani egy kisebb szerepetet, ám végül elutasították azzal az indoklással, hogy túl “városias” a szerephez.

“Nem tudom, hogy közvetlenül Christopher Nolantől jött-e ez az egész. Sokkal valószínűbb, hogy valamelyik casting igazgatótól vagy asszisztensétől... Színes bőrű nőként és színészként azt mondták akkoriban, hogy nem tudok olvasni a bőröm színe miatt, és a ‘városi’ szóval dobálóztak, ez volt az, ami nagyon nehéz volt akkoriban” - mondta a színésznő.

“Őrületes volt, amikor megkaptam a szerepet. A telefonom gyakrabban csörgött, mint bármelyik születésnapomon” - tette hozzá Kravitz az új Batman film kapcsán.

Kravitz egyébként egy korábbi interjúban elmondta, hogy a saját interpretációjában alakította az új Macskanőt, szerinte ugyanis Selina biszexuális, erre pedig több ponton is történik utalás a produkcióban.

FRISSÍTVE: A színésző időközben ismét megszólalt, elmondása szerint kiforgatták a szavait. Mint mondta: "Nem mondták nekem, hogy túl városi vagyok ahhoz, hogy Macskanőt játsszam A sötét lovagban" - írta Kravitz. "Akkoriban semmi értelme nem lett volna, hogy egyáltalán szóba jöjjek erre a szerepre. Egy kis szerepre akartam meghallgatásra menni a filmben, és azt mondták ... hogy nem 'urbánusnak' szánták a szerepet. Ez olyasmi, amit 10 évvel ezelőtt sokat hallottam - nagyon más idők voltak."

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»