Bosszúállók: Végjáték - 3 évbe telt, mire valaki kiszúrta ezt a bakit a filmben

Bármennyire is fura belegondolni, lassan három éve már, hogy a Bosszúállók összecsaptak Thanosszal és seregeivel a Bosszúállók: Végjátékban. A Marvel moziverzum első évtizedének grandiózus befejezése olyan epikus csatát hozott, amiről még évek múlva is beszélni fogunk. Ha másért nem, hát az újonnan felfedezett apró bakik miatt mindenképp.

2022.01.12   olvasottság: 63762x   szerző: GGS  

Nincs tökéletes film sem sztori, sem kivitelezés szempontjából. Mindig becsúsznak apró pontatlanságok, logikátlanságok, esetleg következetlen vágások. Hogy a bamba statisztákról vagy a képbe véletlenül besétáló stábtagokról ne is beszéljünk. És akkor még ott vannak a CGI-hez köthető hibák is, hiszen egy-egy végtelenül összetett jelenet megalkotása során grafikus legyen a talpán, aki minden apró részletre képes ugyanúgy odafigyelni.

Egy ilyen jellegű hibát szúrtak ki szemfüles rajongók a Bosszúállók: Végjáték epikus végső összecsapása egyik jelenetében is. Illetve több ilyet is. Az első Űrlordhoz kötődik, aki a többi szuperhőshöz hasonlóan nagy vehemenciával veti bele magát a csatába, repülve támadja meg az ellenséget. Igen ám, csakhogy a jelenetben látható, hogy a repüléshez a bokáján található apró meghajtókat használja csupán, amelyekben aligha lehetne annyi kakaó, hogy így repkedjen velük. Egy későbbi jelenetben már azt láthatjuk, hogy egy nagyobb jetpack van a hátán, így valószínű, hogy a korábbi felvételen egyszerűen csak lefelejtették a hátáról.

De vannak még hasonlók. Egy másik jelenetben látható, hogy Pókember valójában nem is kapaszkodik Valkyrie-be, amikor Thanos felé repülnek. Egy harmadikban pedig, amikor Vasember és Pepper Potts közösen harcolnak, utóbbi láthatóan a nagy büdös semmire is lövöldözik.

Ilyen és ehhez hasonló apró pontatlanságok még bizonyára vannak a filmben, amiket talán még nem szúrtak ki a rajongók. De ezek olyan hibák, amik cseppet sem vonnak le a film értékéből, így könnyű szemet hunyni felettük.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»