Bosszúállók: Végjáték - 3 évbe telt, mire valaki kiszúrta ezt a bakit a filmben

Bármennyire is fura belegondolni, lassan négy éve már, hogy a Bosszúállók összecsaptak Thanosszal és seregeivel a Bosszúállók: Végjátékban. A Marvel moziverzum első évtizedének grandiózus befejezése olyan epikus csatát hozott, amiről még évek múlva is beszélni fogunk. Ha másért nem, hát az újonnan felfedezett apró bakik miatt mindenképp.

Nincs tökéletes film sem sztori, sem kivitelezés szempontjából. Mindig becsúsznak apró pontatlanságok, logikátlanságok, esetleg következetlen vágások. Hogy a bamba statisztákról vagy a képbe véletlenül besétáló stábtagokról ne is beszéljünk. És akkor még ott vannak a CGI-hez köthető hibák is, hiszen egy-egy végtelenül összetett jelenet megalkotása során grafikus legyen a talpán, aki minden apró részletre képes ugyanúgy odafigyelni.

Egy ilyen jellegű hibát szúrtak ki szemfüles rajongók a Bosszúállók: Végjáték epikus végső összecsapása egyik jelenetében is. Illetve több ilyet is. Az első Űrlordhoz kötődik, aki a többi szuperhőshöz hasonlóan nagy vehemenciával veti bele magát a csatába, repülve támadja meg az ellenséget. Igen ám, csakhogy a jelenetben látható, hogy a repüléshez a bokáján található apró meghajtókat használja csupán, amelyekben aligha lehetne annyi kakaó, hogy így repkedjen velük. Egy későbbi jelenetben már azt láthatjuk, hogy egy nagyobb jetpack van a hátán, így valószínű, hogy a korábbi felvételen egyszerűen csak lefelejtették a hátáról.

De vannak még hasonlók. Egy másik jelenetben látható, hogy Pókember valójában nem is kapaszkodik Valkyrie-be, amikor Thanos felé repülnek. Egy harmadikban pedig, amikor Vasember és Pepper Potts közösen harcolnak, utóbbi láthatóan a nagy büdös semmire is lövöldözik.

Ilyen és ehhez hasonló apró pontatlanságok még bizonyára vannak a filmben, amiket talán még nem szúrtak ki a rajongók. De ezek olyan hibák, amik cseppet sem vonnak le a film értékéből, így könnyű szemet hunyni felettük.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»