Bosszúállók: Végjáték - Erről a 6 bakiról a film végén muszáj beszélnünk

A Marvel moziverzum legádázabb csatáját, eddigi legnagyobb fináléját hozta el a Bosszúállók: Végjáték. A Föld és a galaxis hősei összefogtak és szembeszálltak (megint) Thanosszal és seregeivel. Még olyanok is harci páncélt húztak, akik korábban sosem és bár voltak olyan pillanatok, amikor még ez is kevésnek tűnt, végül Vasember önfeláldozó csettintésével mégis nyertek a jók. Csak közben egy rakás furcsaság történt a csatamezőn…

1. Kezdjük mindjárt egy olyan részlettel, amiről korábban már külön cikkben is foglalkoztunk. Méghozzá Űrlorddal és az ő repülési képességével. Ezt ugyebár a cipőjére szerelt apró meghajtókkal tudja kivitelezni. Vagyis pontosabban elvileg nem kéne, hogy tudja. Mert az oké, hogy a galaxis egy távoli pontján, ahol esetleg más a gravitáció, ez a kis kiegészítő hatalmas ugrásokra teszi képessé. Viszont itt a Földön abban a pózban (előre dőlve, szinte vízszintesen suhanva), amiben repült, fizikai képtelenség lenne.

2. Apró baki érinti Pepper Pottsot is, aki a film végén csak felvette a korábban kapott páncélját. És elég ütősen is küzd benne, de van egy jelenet, ami kissé komikusra sikeredett. Ebben azt láthatjuk, ahogy Pepper és Tony közösen harcolnak, de az is egyértelműen látszik, hogy Pepper tulajdonképpen a nagy büdös semmire lövöldöz. Valószínűleg a CGI-munka során felejtették el odapakolni a célpontokat a képre.

3. Pókemberről jól tudjuk, hogy képes megtapadni mindenféle felületeken. A jelek szerint egy pegazus hátán is. A jelenetben, amikor elvette Thanos kesztyűjét, Vakyrie siet a segítségére és pegazusán lovagolva fuvarozza el a falmászót. Ám ha jobban megfigyeljük, Pókember csak úgy csinál, mintha kapaszkodni a nőbe, de a keze végig csak „lebeg” a válla felett. Mint mikor egy félszeg srác nem meri megfogni a szép nő derekát a kikönyörgött közös fotón…

4. Hangya sem úszta meg baki nélkül, ő történetesen egyszerre van két helyen. A csata hevében ugyanis ő és a Darázs is azon igyekeznek, hogy beindítsák a zsugorító gépet a furgon roncsában. Alig néhány másodperccel később viszont egy másik jelenetet láthatunk, amelyben a Fekete Párduc ugyan a főszereplő (épp Thanos kesztyűjét cipeli), de a háttérben tisztán látszik, ahogy a toronyház méretűre nőtt Hangya is csatázik valamivel hátrébb. Ezt a bakit egyébként az egyik forgatókönyvíró is elismerte és arra kérte a rajongókat, hogy nézzék el ezt az apróságot.

5. Amerika kapitány sem marad ki a bakibuliból. A csata egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor megmenti Thort és kiderül, hogy ő is méltó a Mjölnir használatára. Megküzd Thanosszal, de végül alulmarad. Az őrült titán pedig kardja néhány csapásával ripityára töri a kapitány ikonikus pajzsát. Ez eddig rendben is van, csakhogy nem sokkal később más jelenetekben újra láthatjuk „Kapit”, amint a teljes és sértetlen pajzzsal a kezében csatázik.

6. És végül maga, Thanos. Az őrült titáné talán a film leapróbb bakija, amit tényleg csak akkor szúr ki az ember, ha valaki megmutatja neki. Olyan apró grafikai hibáról van szó, amit csak igazi sasszemek vesznek észre maguktól. Amikor a film végén csettint, de nem történik semmi, mert Vasember ellopta a köveket, nézzétek meg jól a kézfejét és az ujjait. Ahogy csettint, a középső ujja szó szerint belefolyik a tenyerébe. Videojátékokban nagyon gyakori jelenség, de filmben ritkább. Itt sem szembetűnő, de ha egyszer észreveszed, soha többé nem tudod nem azt figyelni ebben a jelenetben.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»