Hollywoodban vannak olyan sztárok, akik több évtizedes karrierjükkel a hátuk mögött már szabadon válogathatnak a szerepek között. Brad Pitt kétségtelenül közéjük tartozik. De mi alapján dönt egy ilyen kaliberű sztár arról, hogy melyik szerepet vállalja el és melyiket nem? Azon túl, hogy lát-e benne fantáziát, lehet egy másik fontos tényező is: kikkel kellene együtt dolgozni.

A filmiparban ez különösen fontos tényező lehet. A színészek a forgatásokon gyakran kerülnek egymás közvetlen közelébe, olykor olyan dolgokat is tenniük kell, amit a hétköznapi életben nem tennének, legyen szó intimitásról vagy épp agresszióról. Emellett a stáb többi tagjával, kiváltképp a rendezővel is sokat érintkeznek. Ilyen közegben bizony nagyon nem mindegy, hogy ki kivel miként találja meg a közös hangot.

Brad Pitt például listát vezet azokról, akikkel bármikor szívesen együtt dolgozik és természetesen azokról is, akikkel soha (többé) nem forgatna közösen. Hogy melyik listán kik szerepelnek? Ezt valószínűleg csak a színész tudja, de azért lehet tippelni.

Sandra Bullock például szinte biztos, hogy a „jó oldalon” áll, hiszen csak idén két közös filmjük is volt: Az elveszett város és A gyilkos járat. Előbbiben Brad Pitt volt a meghívott színész, utóbbiban Sandra Bullock.

De valószínűleg George Clooney is ott van a pozitív listán. Erre abból lehet következtetni, hogy már többször is szerepeltek együtt és erre a közeljövőben is sor fog kerülni. Következő közös filmjük egy krimi-thriller lesz, amelyben két bűnözőt alakítanak, akiket közös akcióval bíznak meg.