Brad Pittet nem csak azért imádják millióan, mert remek színész, hanem azért is, mert nagyszerű humorérzéke van. A színész az elmúlt évtizedekben olyan filmekben szerepelt, mint az Interjú a vámpírral, a 12 majom, a Harcosok klubja, a Blöff, a Trója vagy épp legutóbb a Volt egyszer egy Hollywood. De nem csak ezek miatt érdemelte ki a világsztár státuszt. Mert világsztár, annyi szent. És mégis, az Oscar gálát megelőző partyn képes volt kitenni egy névkártyát az öltönyére…

A minap rendezték meg a 2020 Oscar Nominees Luncheon partyt, ahol természetesen a különböző kategóriák jelöltjei jelentek meg. Így nyilvánvalóan Pittnek is jelenése volt az eseményen, aminek eleget is tett, hiszen a Volt egyszer egy Hollywood miatt jó eséllyel pályázik a legjobb férfi mellékszereplő díjára.

De a színész szeret biztosra menni, így elhatározta, hogy kitesz egy névkitűzőt az öltönyére, rajta a szöveggel: „Brad Pitt. Mellékszereplő, Volt egyszer egy Hollywood.” Így, ha esetleg valaki nem ismerte volna fel, hát rögtön képbe kerülhetett, hogy kivel is van dolga. De persze ilyen ember aligha volt a rendezvényen. Mondani sem kell, hogy amint a dolognak híre ment, és felkerültek a világhálóra az első képek, felrobbant a közösségi média.

Tweetek ezrei jelentek meg, amelyek Pitt mókás ötletét dicsérték, volt, aki mindezt Greta Gerwig fotójával illusztrálta mondván, „Örömmel látom, hogy Greta Gerwignek nem volt szüksége névkitűzőre, de Brad Pittnek igen!” Egy másik képen épp azt kapták el, hogy Pitt Cynthia Erivo színésznővel társalog, ide is frappáns kommentárt fűztek: „Hello, Brad Pitt a nevem, ha esetleg nem láttad volna a névkitűzőmön.”

Szóval Pitt továbbra is elemében és humoránál van, vagyis jó kedvűen várja a február 10-i Oscar gálát. A névkitűzős ötlet egyébként nem egyedi, korábban Chris Evans is elsütötte a húsz éves osztálytalálkozóján épp azon a hétvégén, amikor a Bosszúállók: Végjáték minden idők második legsikeresebb filmjévé vált…