Kétségtelenül Brendan Fraser nagy visszatérésének lehetünk napjainkban szemtanúi. A színész hamarosan A bálna című filmben lesz látható, amelyet álló ovációval fogadott a közönség az idei Velencei Filmfesztiválon.

Fraser minden alkalmat megragad, hogy találkozhasson és közvetlen lehessen a rajongókkal. Az autogramok osztogatásoknak pedig csakugyan a színész csapata szab csupán gátat, akik időnként egyre feszültebben jelzik a számára, hogy ideje indulnia a következő interjúra. Fraser szemmel láthatóan nem csupán élvezi, hanem boldog, hogy visszatérhetett. De hova is tűnt valójában az elmúlt években?

Fraser az elmúlt években csupán kisebb mellékszerepekben volt látható, és bár eleinte a Doom Patrolt tartották a nagy visszatérésnek, fontos megjegyezni, hogy a sorozatban Robotemberként látható sztárnak nem igazán volt még lehetősége igazán újra megmutani magát.

BRENDAN FRASER: MÉG A LEGNAGYOBB SIKEREI IS SZAKADÉK FELÉ SODORTÁK

Az olyan sikerek, mint A múmia, részben felelősek azért, hogy Brendan Fraser az utóbbi években olyan kevés filmet készített. A színész híres volt arról, hogy a lehető legtöbb mutatványt dublőre nélkül csinálta meg a felvételek során. De éppen az akciójelenetek kimerítő forgatása volt az, ami megviselte.

Fraser hét év alatt hét műtéten esett át, kórházról kórházra jár, az egyik ilyen beavatkozás ráadásul laminectomia volt, egy olyan gerincműtét, amely során a csigolya egy részét eltávolítják.

SZEXUÁLIS ZAKLATÁS

Fraser 2018-ban hozta nyilvánosságra, hogy 2003-ban szexuálisan zaklatta őt Philip Berk, a Golden Globe-díjakat is odaítélő, befolyásos újságíró szervezet, a Hollywood Foreign Press Association akkori elnöke. Berk többek között illetlenül megérintette a fenekét. Fraser elmondta, hogy évekig nem mert erről beszélni a nyilvánosság előtt, mivel tartott attól, hogy a befolyásos újságíró ellehetetleníti a karrierjét. Fraser végül mégis “feketelistára” került Hollywoodban, Berk pedig végig tagadta a vádakat, noha egy rasszista botrány miatt végül mégis távozásra kényszerült.

VÁLÓPER

Fraser ráadásul megszenvedte a feleségétől való válást is, amely miatt szintén számos támadás érte őt, miután a színész néhány év után a bíróságon kérte a különválási megállapodás módosítását, mert nem tudta tovább fizetni a rá kirótt részleteket. A későbbiekben elvesztette édesanyját, a gyász pedig nagyon megviselte őt.

A BÁLNA - ÚT AZ OSCARIG

Fraser saját elmondása szerint mindent beleadott a film főszerepébe. Állítólag minden nap hat órát töltött sminkeléssel, hogy felvegye a műszálas ruhát, amelytől csakugyan úgy fest, mint egy 270 kilós férfi. A forgatáson, akárcsak a karaktere, ő is alig tudott mozogni, így mindig segítségre volt szüksége, hogy fel tudjon állni, vagy le tudjon ülni. Talán ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyen fizikailag megterhelő szerepet vállalt, árulta el a színész a velencei világpremier mellett, a kritikusok pedig már most Oscar-díjért kiáltanak az alakításáért.

Fraser mindemellett a nemrégiben elkaszált Batgirlben is szerepet vállalt, illetve a Martin Scorsese rendezésében készülő Killers of the Flower Moonban lesz látható Leonardo DiCaprio és Robert De Niro mellett.