Brutális hétvégét zárt a Zsivány Egyes

Az első Star Wars antológiafilm letarolta a mozikat.

Minden várakozást felülmúlt az Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet a hétvégén. A produkció világszerte 290 millió dollárt kaszált, ráadásul a közönségen kívül a kritikusok körében is kiválóan szerepelt. A Star Wars franchise első antológiafilmje minden idők 12. legjobb premierhétvégéjét könyvelhette el, és még a visszafogott becslések szerint is a végső bevételek az 1 milliárdot is meg fogják haladni. 

Hatalmasat bukott azonban a sztárparádéval ( Kate WinsletWill SmithKeira KnightleyHelen MirrenEdward NortonNaomie HarrisMichael Peña) érkező Váratlan szépség. A filmdrámára mindössze 7 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók. A bukás mértékét jól jelzi, hogy Will Smith egy korábbi filmje sem nyitott még ilyen gyengén, valamit az is, hogy a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon 96 szemlézett írást követően mindössze 14 százalékon áll. 

Az élmezőnyben nem történt nagy változás. A második helyen a Disney sikerfilmje, a Vaiana végzett, míg  dobogó harmadik fokát Hivatali Karácsony szerezte meg.  Továbbra is jól tartja magát a Legendás állatok és megfigyelésük, mely öt héttel a premierjét követően is a hétvége ötödik legnézettebb filmje volt.