Brutálisan drága Luc Besson új sci-fije, a Valerian és az ezer bolygó városa

 Az ötödik elem és a Lucy rendezője minden idők legdrágább francia filmjét forgatta le.

Hamarosan a mozikban Luc Besson új, a  Valerian és Laureline című francia képregényen alapuló filmje, a Valerian és az ezer bolygó városa. Pierre Christin és Jean-Claude Mézières alkotásának első része 1967-ben jelent meg, és bár nem ez lesz a történet első adaptációja, a mozivásznon még soha nem láthattuk megelevenedni a képregény rendkívül látványos és egyedi képi világát.

A Cineuropa hozta nyilvánosságra a film büdzséjét, mely 197,47 millió euróra rúg. A hollywoodi viszonylatban is gigászi összeggel a Valerian lett minden idők legdrágább francia produkciója, mindezt úgy, hogy ehhez még illendő hozzászámolni a marketingköltségeket is, melyek szintén súlyos eurótízmilliók lehetnek. Ezzel a költségvetéssel még a második legtöbbet kóstáló francia film, az Asterix at the Olympic Games sem tud vetekedni, mely 'mindössze' 78 millióba került.

A történet főhőse két ügynök, Valerian és Laureline, akik a kormány megbízásából az univerzum rendfenntartására szerződtek. Következő küldetésük az Alpha nevű intergalaktikus városba vezet, ahol a 17 milliós lakosság a világegyetem minden sarkából összeverbuválódott fajokból áll. Az egyre csak növekvő és fejlődő metropolisz hátterében azonban veszélyes erők munkálkodnak...

A Cara Delevingne (Öngyilkos osztag) és Dane DeHaan (A csodálatos Pókember 2.) főszereplésével készülő film július 21-től a hazai mozikban! Ha még többre vagy kíváncsi, ide kattintva látogass el a film adatlapjára, ahol több tucat fotóval, további videókkal és számos filmes érdekességgel várunk.