Piedone, a zsaru, Akit bulldózernek hívtak, Aranyeső Yuccában, Banános Joe, Aladdin, Fél lábbal a Paradicsomban, A végső határ. Ezt a sort aligha kell bárkinek is bemutatni kis hazánkban, ahol talán az egész világon a legnagyobb Bud Spencer rajongótábora. Az olasz színész igen színes és tartalmas karriert tudhatott maga mögött, amelynek egy jelentős részét ugyebár Terence Hillel közös filmjei tették ki. A fentiekben mind egyedül szerepelt. De mi a bánat az A végső határ?!

Bud Spencerről a legtöbben a pofozkodós vígjátékokra gondolnak, hiszen ez vált a színész egyik védjegyévé. De ahogy idősödött, és úgy érezte, hogy már kiöregedett a pofozkodásból, már inkább a krimik világa felé húzódott. Elég csak az Extralarge filmekre gondolni. Azt viszont talán kevesen tudják róla, hogy egyszer egy pszichothrillerben is szerepelt. Ez A végső határ.

A sztori egy sorozatgyilkosról szól, aki már négy nőt megölt, amikor úgy dönt, betelefonál egy éjszakai rádiós műsorba. Elbeszélget a műsorvezetőnővel, majd közli vele, hogy hamarosan az ötödik áldozatával is végezni fog. Hacsak a nő nem találja meg a csapdába esett áldozatot.

A gyilkosságok után a vizsgálóbírónő összeállít egy szakemberekből álló csapatot, akikkel megpróbálják kinyomozni, ki lehet a sorozatgyilkos. E csapat tagja egy pszichológus is, akiről a vizsgálóbíró sejteni kezdi, hogy valójában ő maga a gyilkos. De eddigre már nem közömbös iránta.

És, hogy kit is játszik ebben a filmben Bud Spencer? Persze nem a gyilkost, épp ellenkezőleg. A nyomozást vezető detektív szerepét osztották rá. A végső határ nem a legélesebb kés a fiókban, de Bud Spencer rajongói azért szánhatnak rá egy estét. Nagy csodára senki se számítson, de ha másért nem, hát miatta érdemes kibírni a nem egész másfél órát.