Érdekes hullám söpört végig mostanában a közösségi médián, amit egy új DC-sorozat egyik jelenete indított el. Már csak azért is érdekes, mert a sorozatban egy olyan állítás hangzott el, aminek a világon semmi köze a DC-hez, sokkal inkább a Star Warshoz, azon belül is egy bizonyos fajhoz. És elég volt ahhoz, hogy rajongók milliói kezdjenek kutakodni az állítás igazságtartalma után.

Az említett sorozat a nemrég debütált Peacemaker - Békeharcos, amely a The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag szereplőjét állítja a középpontba. A John Cena által alakított roppant magabiztos antihős az egyik epizódban tesz egy kijelentést, amely miatt valósággal felrobbant a közösségi média.

„Sose mássz rá egy wookie-ra hátulról, mert fogak vannak a s*ggében!” – hangzik az igen határozott kijelentés Christopher Smith, avagy a Békeharcos szájából. És még rá is erősít azzal, hogy hozzáteszi, ezt maga a Lucasfilm és a Disney is megerősítette már!

Ez volt az, ami megindította a lavinát a közösségi médiában, hiszen a rajongók természetesen azonnal tudni akarták, hogy honnan származnak a Békeharcos értesülései. De nem meglepő módon nem nagyon találtak semmit. Ugyanis az ismert Star Wars kánonban sehol sem kerül elő a wookie faj anatómiája, és főleg nem annak hátsó fele vagy az abban esetlegesen fellelhető fogsor.

Így, amíg a Disney, esetleg maga George Lucas nem áll elő hivatalos megerősítéssel vagy cáfolattal, addig azért ne vegyünk mérget rá, hogy Chewbacca hátul is harap. De persze az ellenkezőjére se.