A galaxis őrzői: 3. rész-mal két szempontból is véget ér a Marvel Moziverzum egy korszaka.

Egyrészt az MCU rajongóknak el kell búcsúzniuk az Őrzők legalább egy részétől, másrészt a rendező James Gunntól, akinek a DC filmes részlegének új vezetőjeként már nem lesz ideje a Marvelre. Ebben a minőségében azonban Gunn legalább néhány színészt és színésznőt magával akar vinni, ahogy azt most elárulta.

Ha jobban megnézzük Gunnt és eddigi filmográfiáját, ez valójában nem nagy meglepetés. A rendező ugyanis karrierje kezdete óta újra és újra ugyanazokkal a színészekkel és színésznőkkel dolgozik együtt - például testvérével, Sean Gunnnal vagy Nathan Fillionnal és Michael Rookerrel. De melyik Őrzőket szeretné James Gunn a DC-hez vinni?

CHRIS PRATT, ZOE SALDAÑA & CO. HAMAROSAN A DC-BEN?

Az új DC-főnök az Empire című filmes magazinnak elárulta: "Ez a stáb olyan, mint egy család" - mondta Gunn - "El sem tudom mondani, mennyire megszerettem Chris Prattet, Pom Klementieffet, Dave Bautistat, Zoe Saldanat és Karen Gillant. De azt is tudom, hogy ezekkel az emberekkel újra együtt fogok dolgozni. Valószínűleg a másik munkahelyemen [azaz a DC-nél]."

Ha tehát James Gunn akarata érvényesül - és neki sok beleszólása lehet a Warnernél és a DC-nél -, akkor az öt Guardians-sztár belátható időn belül szerepet vállal egy DC-filmben is. Most persze kezdődhet a nagy spekuláció...

Lehet, hogy Chris Pratt lesz az új Batman James Gunn DC univerzumában (DCU), ahogy azt néhány rajongó már találgatja/félti az interneten? Nemrég Matt Reeves, a Batman rendezője megerősítette, hogy az ő Batmanje (akit Robert Pattinson alakít) saját univerzumban létezik. Tehát valószínűleg két "Sötét lovag" is lesz a jövőben a DC-filmekben.

A DC-rajongók pedig a közösségi médiában közvetlenül is találtak többé-kevésbé megfelelő szerepeket a többieknek. Zoe Saldaña eljátszhatná Wonder Womant vagy a szárnyas hősnőt, Hawkgirl-t? Karen Gillan lesz a szintén vörös hajú Kate Kane alias Batwoman, vagy Pom Klementieff a mérgező botanikus, Poison Ivy?

Dave Bautistát pedig a vonatkozó vitákban mindig az izmos Batman-gonosz Bane-nel hozzák összefüggésbe, akit Tom Hardy alakított A sötét lovag: Felemelkedés című filmben.

Az 54 éves Bautista azonban csak nemrég erősítette meg, hogy el akar fordulni a komikus és izmos szerepektől, és komolyabb, drámai szerepeket akar játszani. De biztosan van valami a DC-nél is a számára....

Előbb azonban úgyis jön az Őrzők nagy búcsúelőadása: a Guardians Of The Galaxy Vol. 3. Ebben a kaotikus csapatnak meg kell küzdenie a főgonosszal, High Evolutionaryval (Chukwudi Iwuji), de a nagyhatalmú Adam Warlockkal (Will Poulter) is, akinek megjelenésére már a 2. rész végkicsengő jelenetében is utaltak.