Egy igazi sztárparádéval készült az Amerikai botrány rendezője, David O. Russell, a mozikba után megérkezett a Disney+-ra az Amszterdam.

A TÖRTÉNET

Az Amszterdam tények és persze egy nagy adag fikció keveréke. Az amerikai történelem egyik legmegdöbbentőbb összeesküvését tárja fel a harmincas évekből, amikor egy baráti társaság szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Nem kell sok időnek eltelnie, hogy ők maguk is gyanúba keveredjenek, így kénytelenek saját kézbe venni az ügyet, hogy tisztázzák magukat. Kalandjuk során viszont egy arcpirító összeesküvést lepleznek le.

A SZEREPLŐGÁRDRA?

Russel nem csupán rendezője a filmnek, hiszen fejlesztette a forgatókönyvet is. Ami viszont ennél is izgalmasabb, hogy a főszerepekben Robert De Niro, Christian Bale, Margot Robbie, Zoe Saldana, Rami Malek, Anya Taylor-Joy és Taylor Swift lesznek láthatók. Az Amszterdam a tervek szerint idén november harmadikán érkezik a hazai mozikba.

TÉNYLEG KOLOSSZÁLIS BUKÁS LETT A FILM?

Hiába a remek rendező és a szereplőgárda, a film a 80 milliós dolláros költségvetése mellé mindössze 6,5 millió dollárt hozott a premierhétvégéjén az Államokban, ami rendkívül nagy kudarcnak tekinthető. És bizony a kritikusok sem voltak elnézőek a filmmel szemben, a RottenTomatoes kritikai portálon a bemutatását követően csak 33 százalékon állt, míg ugyanekkpr a nézők 62 százalékra értékelték. De persze akkor mehetsz igazán a biztosra, ha a saját szemeddel nézed meg. Mától megteheted, a Lejátszás a Disney+-on mezőre kattintva pedig rögtön a mafabos adatlapról is elindíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

64 Amszterdam  (2022)

dráma | szatíra | történelmi

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az... több»