Christopher Nolan nem viccel, légy óvatos az üdítővel az Oppenheimer vetítése előtt

Christopher Nolan visszatér a második világháborús korszakához a J. Robert Oppenheimer fizikusról szóló életrajzi filmjével.

Oppenheimer az atombomba feltalálásának és a II. világháborúnak egyik kulcsfigurája.Találmánya segített megfordítani a II. világháború menetét, miután a bombát szörnyű módon bevetették a japán Hirosima és Nagaszaki városaiban, ami az ország megadásához vezetett. Ezen a szörnyű áron sikerült elkerülni a további vérontást, mivel a csendes-óceáni hadjárat rendkívül brutális volt az amerikai erők számára.

Az Oppenheimer című filmben Cillian Murphy ír színész, Nolan régi munkatársa alakítja majd a történelmi háborús figurát, akinek csapata kifejlesztette korának egyik legpusztítóbb fegyverét. Most már azt is tudjuk, hogy milyen hosszú lesz a dráma.

A Puck News hírlevelében megjelent egy hír, amely szerint az Oppenheimer várhatóan túlszárnyalja majd a Csillagok között 2 óra 50 perces játékidejét, így Nolan eddigi leghosszabb filmje lesz, körülbelül három órával. Már ha a film nem esik át további vágásokon, mielőtt a nyári bemutatóra véglegesítik játékidejét. Azért a mosdószüneteket ennek megfelelően tervezd be, mert úgy tűnik, mindeképp hosszú lesz.

A főbb mellékszerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Emily Blunt, Matt Damon és Robert Downey Jr.. A dráma további szereplői között pedig többek között látható lesz Rami Malek, Florence Pugh, Josh Hartnett, Matthew Modine, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich, Casey Affleck és Gary Oldman, aki Harry Truman elnököt alakítja.

A 2000-es Mementó óta ez lesz az első alkalom, hogy Nolan a Warner Bros. segítsége nélkül hozza ki egyik filmjét, miután a rendező és a WarnerMedia katasztrofális kísérletei között összevesztek, amikor az HBO Max nevű streaming szolgáltatásukat egy napról-napra modellel próbálták fellendíteni, ami végül kudarcnak bizonyult, és hozzájárult a Discovery felvásárlásához/egyesítéséhez.

Nolan nyilvánosságra hozta ellenvetéseit, ami ahhoz vezetett, hogy a második világháborús filmet más stúdióknak adta el, az árverést pedig a Universal Pictures nyerte meg. Érdekes lesz látni, hogy Nolan az Universal-t teszi-e új otthonává, mivel az Oppenheimer július 21-én a Barbie (egy WBD-film) ellen lép színre.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»