Csalódást keltően kezdett A hét mesterlövész

Antoine Fuqua westernje a várakozások alatt teljesített.

Bár megszerezte a hétvégi bevételi lista első helyét, mégsem lehet oka a Sonynak az ünneplésre, ugyanis A hét mesterlövész remake-je jóval a várakozások alatt nyitott a tengerentúlon. A filmre 35 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók. A számos világsztárt felvonultató produkció alig keresett többet, mint a direktor két éve bemutatott, szintén Denzel Washington főszereplésével készült filmje, A védelmező. Bár a következő hetekben jó eséllyel meglehet 100 millió fölötti bevétel, ez aligha adhat okot az örömre a 90 millió dolláros büdzsé mellett.

A dobogó második helyét szintén egy premierfilm, a Gólyák szerezte meg a maga 21,8 millió dollárjával. Akárcsak A hét mesterlövész esetében, a Warner animációs filmjétől is többet várt a szakma. 2012-ben ugyanígy szeptemberben debütált a Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak, melyre kétszer annyian váltottak jegyet, mint ezen a hétvégén a Gólyákra.

Egyéb országos premier híján az első tíz helyezett rangsorában nem történt jelentős változás. Továbbra is jól szerepel a Sully - Csoda a Hudson folyón, mely harmadik hete kirobbanthatatlan az élmezőnyből. A megtörtént eseményeket feldolgozó film 13,8 millióval gyarapította bevételeit a hétvégén. Jócskán visszaestek azonban a Bridget Jones babát vár és a Snowden bevételi. Míg előbbi 4,5, utóbbi 4,1 milliót termelt, ami annak tükrében, hogy mindkét film csak második hete fut a mozikban meglehetősen gyenge teljesítmény.