Csalódottak lesznek Az Igazság ligája rajongói Zack Snyder bejelentése után

Már Az Igazság Ligája megjelenése előtt is elég nagy kavarások voltak, miután Zack Snyder családi okok miatt kiszállt a projektből, helyét pedig Joss Whedonv vette át. A 2017-ben megjelent film meg is itta ennek a levét, egy könnyen felejthető alkotást láthattak a moziban a nézők, amiről utólag kiderült, hogy az új rendező szinte mindent átvariált, amit elődje kitalált. A rajongók évekig követelték a Warnertől, hogy adjon zöld utat Zack Snydernek a saját verziója megvalósításához, ezt végül meg is kapta. A Zack Snyder: Az Igazság Ligája idén mutatkozik be a HBO Maxon egy minisorozat formájában, a rendező pedig a napokban beszélt a jövőről is.

Mint ismer, Zack Snyder e film előtt is aktív részese volt a DCEU formálásának, több DC-mozit is köszönhettünk neki. Ám jött a félbehagyott Az Igazság Ligája, amely a jelek szerint lehet, hogy a rendező utolsó DC-filmje lesz. Zack Snyder ugyanis úgy fogalmazott, hogy bár amikor ezen a filmen kezdett dolgozni, még több – akár öt – DC-filmből álló sorozatban gondolkozott, most mégis úgy tűnik, ez lesz az utolsó ilyen alkotása.

Ennek egyik oka, hogy a Zack Snyder: Az Igazság Ligája mellett is rengeteg projektben vesz részt, így rendkívül elfoglalt lesz a következő időszakban. A másik pedig az, hogy a Warner a hírek szerint eleve nem is számol a jövőben a rendezővel, másokkal képzelik el a DC-multiverzum mozivászonra adaptálását.

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája rengeteg plusz munkával jár, mivel számos jelenetet újra kellett forgatni, illetve legalább ennyi eleve új felvételre is sor került. Ez a költségeket is eléggé megdobta, a Warner 70 millió dollárral támogatta meg a munkát. A rendező azt is elárulta, hogy néhány éve, amikor kiszállt, még nem gondolta volna, hogy egyszer majd befejezheti a munkát, és valóra válthatja az eredeti vízióját az Igazság Ligájáról. Most viszont mégis ezen dolgozik, így bár most másképp festenek a dolgok, most sem zárná ki, hogy egyszer majd mégis visszatérhet a DC-univerzumba.