Alig néhány napja debütált csupán a Netflix kínálatában John Wells és Helen Shaver új sorozat, az Egy szobalány vallomása, máris ott lohol a nézettségi toplista éllovasai nyomában. A sorozat villámgyorsan a közönség új kedvencévé vált, amit a kritikák és a nézői vélemények is jól tükröznek.

Az Egy szobalány vallomása Stephanie Land emlékiratai alapján készült, de nem egyenes adaptáció, hanem fiktív karakterek történetét meséli el. A középpontban egy fiatal anya áll, aki próbál kiszakadni a mérgező kapcsolatából, ám ez nem könnyű, mert nincs semmije. Kislányával szeretne új életet kezdeni, ám ez kőkemény kihívás, amiben meg kell küzdenie a hajléktalansággal és szegénységgel, miközben a bürokrácia is csak megnehezíti az életét. De hősünk nem adja fel, végig ott csillog a szemében az elszántság, hogy bebizonyítsa, önerőből is lábra tud állni és olyan életet biztosítani a kislányának, amilyent az megérdemel.

Az Egy szobalány vallomása egy meglehetősen komor hangulatú dráma, ami ugyanakkor sokak számára sok ismerős eseményt mutat be. Az egész végtelenül életszerű és olyan, mintha csak a szomszédunkkal történne. A főszerepet az a Margaret Qualley alakítja, aki történetesen a sorozatban szintén fontos szerepet alakító Andie MacDowell lánya. Így kettejük közös jelenetei különösen érdekesek, rendkívül hitelesek, jó a kémia közöttük.

Az Egy szobalány vallomása nem mindenkinek való, de aki a sok langyos limonádéfilm mellett komoly és életszerű témákra is vágyik, azoknak kötelező darab. A sorozat rendkívül jó visszhangot kapott. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 96, a nézőktől 85 százalékos indexet tud felmutatni, míg itt a Mafabon is 86 százalékra értékelték olvasóink. A legtöbben Margaret Qualley alakítását emelik ki, a szakma pedig már most díjakat jósol neki érte.