Csekkold vagy passzold? Elstartolt az új Walker, a texasi kopó sorozat, de érdemes nézned?

Nem sok olyan ikonikus TV-sorozat van, amit akkora kultusz övez, mint az 1993-tól 2001-ig futó Walker, a texasi kopót. Ez persze nagyrészt annak köszönhető, hogy a címszereplőt Chuck Norris alakította, aki nem csak hazánkban igen népszerű, nem pedig a sorozat kimagasló minőségének. A sorozatot végül épp húsz évvel ezelőtt fejezték be, azóta pedig csak egy közepesen sikerült egész estés TV-filmben láthattuk viszont a kopót.

Viszont a The CW csatorna meglátta a fantáziát benne, ezért még 2020-ban berendelték egy feldolgozás-sorozat első évadát. Ez végül most debütált az HBO Max kínálatában, de vajon érdemes-e belevágni, lehet-e olyan hosszú életű mint az eredetije?!

A Walker, mert pusztán ennyi lett a címe, egy apáról szól, aki a felesége halála után elvállalt egy kétéves fedett küldetést. Miután erről hazatért Austinba, a semmiből kell újra felépíteni kapcsolatát egyedül maradt gyerekeivel és családjával. Ám a felesége egykori halála körül túl sok kérdőjel és gyanús körülmény maradt megválaszolatlan, így Walker saját nyomozásba kezd. 

A sorozat egy az egyben a Walker, a texasi kopó feldolgozása, ám annak legnagyobb (vagy épp egyetlen) húzónevét, Chuck Norrist persze már nem tudja felmutatni. Helyette megkapjuk Jared Padaleckit, aki korábban sorozatos vonalon már befutott színésznek számított. Kérdés, hogy itt egymaga el tudja-e vinni a hátán a kicsit sem könnyű örökséget, amit e sorozattal kapott.

Nos, aki hasonló hangulatra és stílusra számít, mint az eredeti, az bizony csalódni fog. Ez a Walker már nem az a Walker, aki hétről hétre megmentette a várost valamilyen nagynak tűnő, de valójában piti bűnözőtől. Ez a Walker sokkal emberibb, így a sorozat is sokkal jobban koncentrál a családjával aló kapcsolatra és a megromlott viszonyok helyrehozatalára.

Jared Padalecki nem Chuck Norris, így a jellegzetes verekedős jelenetek sincsenek jelen. Persze vannak izgalmas részek, de a hangsúly messze nem ezeken van. Bár Jared Padaleckiről elsőre senkinek sem egy Texas Ranger karaktere ugrik be (hanem sokkal inkább a Szívek szállodája nyálas szépfiúja), meglepően jól hozza a karaktert.

Mindezek fényében a Walker, bár érzésünk szerint esélye sincs akkora karriert befutni, mint eredetije, egyáltalán nem olyan rossz mint amilyenre előzetesen számítanánk. Szóval, ha valaki el tud tekinteni tőle, hogy ezt a karaktert legutóbb attól a Chuck Norristól láthattuk, aki az összes fekvőtámaszt meg tudja csinálni és aki visszafelé elszámolt végtelentől nulláig, akkor még kellemesen is csalódhat.