Bár az Alkonyat-filmek egyik napról a másikra igazi sztárokká emelte őket, Robert Pattinson és Kristen Stewart hosszú éveken keresztül képtelenek voltak kitörni abból a beskatulyázottságból, amelybe egyúttal belekényszerültek a franchise miatt.

Arról viszont már ritkábban esik szó, hogy maga Jennifer Lawrence is esélyes volt Bella szerepére, aki végül Az éhezők viadalával tört be Hollywoodba, az ezt követő években pedig az egyik legkeresettebb fiatal színésznőjévé vált.

Lawrence a The Rewatchables című podcastban beszélt arról, hogy annak idején ő maga is meghívást kapott a szereplőválogatásra, ám nagyon hamar elbukta a szerepet. “Meghallgatáson voltam az Alkonyathoz. Azonnal elutasítottak. Még csak visszahívást sem kaptam. De az életem teljesen más lett volna, azt hiszem, hogy nem sokkal később kaptam meg Az éhezők viadala főszerepét” - mesélte a színésznő.

A színésznő elmondta, hogy az az időszak rendkívül kemény munkával telt, mivel igyekezett más szerepeket is vállalni, hogy ne csak Katniss Everdeen szerepéről legyen ismert. “Még mindig egy franchise-ban voltam, így még mindig próbáltam ellensúlyozni a franchise-szerűséget, de akkor is ezt tettem volna, ha megkapom a szerepet az Alkonyatban” - tette hozzá Lawrence.

A színésznő elmondta, hogy abban az időszakban nagyon váratlanul érte őt a siker, ugyanakkor azt is megdöbbentő volt látni, amivel Pattinson és Stewart szembesült. 

Jennifer Lawrence legújabb filmje, a Barátnőt felveszünk egyébként már megtekinthető a hazai mozikban.

vígjáték

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»