Szoros versennyel indult az év az amerikai mozikban.

Sovány előnnyel, de premierjének negyedik hétvégéjén is behúzta a hétvégi bevételi toplista első helyét a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet A produkció az elmúlt egy hónapban már több mint 914 millió dollárt kaszált világszerte. A második helyen az Oscar-díj egyik esélyese, A számolás joga végzett, melyre 21,8 millió dollárt értékben váltottak jegyet az amerikai mozizók. A  Taraji P. HensonOctavia Spencer és Janelle Monae nevével fémjelzett dráma alig több mint 150 ezer dollárral keresett kevesebbet, mint a Star Wars franchise első antológiafilmje. A dobogó harmadik fokán a már hazánkban is futó animációs film, az Énekelj! végzett 19,5 millió dollárral. 

A hétvége egyetlen premierfilmje, az UNDERWORLD - VÉRÖZÖN bőven a várakozások alatt teljesítve mindössze 13,1 milliót tudott összekalapozni, miközben büdzséje 35 millióra rúgott. Az alig tízmilliót meghaladó bevétellel ez lett a franchise leggyengébb nyitóhétvégét produkáló része, a stúdió így csak a nemzetközi szereplésben bízhat.

A toplista további helyezései nem tartogattak meglepetéseket. A Kaliforniai álom az ötödik, míg a három hét alatt hazájában mindössze 80 milliós bevételt produkáló Utazók a hatodik helyet szerezte meg. Ezzel azonban még így is magasan verte az utóbbi hetek egyik legnagyobb csalódását, az Assassin's Creedet, mely 3,8 millióval épp, hogy felfért a lista utolsó helyére.