61 Defekt  (2017)

Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Ryûhei Kitamura filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 5 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

A Wolf Films forgalmazásában hamarosan a mozikban a következő hetek legjobban várt horror-thrillerje, a Defekt.

A történet szerint egy baráti társaság felhőtlennek ígérkező kirándulása valóságos rémálommá válik, miután defektet kapnak egy elhagyatott vidéken, ahol egy mesterlövész a távolból veszi célkeresztbe a társaság tagjait. 

A produkciót Joey O'Bryan forgatókönyve alapján Ryûhei Kitamura írta és rendezte (Éjféli etetés, Fordul a kocka), míg a főbb szerepeket Graham Skipper, Jason Tobias, Stephanie Pearson, Kelly Connaire, Rod Hernandez, Anthony Kirlew és Alexa Yeames alakítják.

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Defekt Kelly Connaire első egészestés filmje. A színésznőt korábban csak néhány rövidfilmben és sorozatban láthatta a közönség.
  • A Defektet a legjobb film díjára jelölték a Molins de Rei Horror Film Festival-on.
  • A film forgatása a kaliforniai Lebecben zajlott.
  • A Defekt 2018. április 26-án debütált a Shudder nevű streaming szolgáltató kínálatában.
  • A filmet 2017. szeptember 10-én a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták a 'Midnight Madness' szekcióban. "Rajongóként és filmesként is ez a kedvenc filmes eseményem" - nyilatkozta a helyszínen a rendező, Ryûhei Kitamura a New York Times-nak adott interjújában.

Hazai premierdátum: 2018.10.25.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: