2019.10.20   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Hamarosan a mozikban Joachim Rønning filmje, a Demóna 2: A sötétség úrnője, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

A 2014-es világsiker, a DEMÓNA folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket.

Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Auróra közelgő esküvője Fülöp herceggel ünneplésre szolgáltat okot Ulstead királyságában és a közeli Múriában, hiszen a két világ is egyesülhet a friggyel. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.

A film rendezői székét Joachim Rønning foglalhatta el (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Marco Polo), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer, Elle Fanning, Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Imelda Staunton és Lesley Manville. A forgatókönyvet Linda Woolverton, Noah Harpster és Micah Fitzerman-Blue szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Demóna 2 premierje egybeeseik a Csipkerózsika című Disney klasszikus bemutatásának 60. évfordulójával.
  • Számos országban A sötétség úrnője alcímmel futott a Demóna első része.
  • A Demóna 2 a negyedik élőszereplős Disney-adaptáció 2019-ben (Dumbó, Az oroszlánkirály, Aladdin).
  • A Demóna 2-ben egy Oscar-díjas (Angelina Jolie), és 4 Oscar-díjra jelölt színész is játszik (Chiwetel Ejiofor, Imelda Staunton, Lesley Manville és Michelle Pfeiffer).
  • A 2010-es Salt ügynök után Chiwetel Ejiofor és Angelina Jolie második alkalommal állt együtt a kamerák elé.
  • A második rész rendezői székét Joachim Rønning vette át a Demóna direktorától, Robert Strombergtől.
  • Angelina Jolie a Demóna 2-ben az első rész legtöbb főbb szereplője visszatér, köztük Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple és Lesley Manville.
  • Brenton Thwaites nem tért vissza a folytatásban, a szerepét Harris Dickinson vette át.
  • A sötétség úrnője 2014-es Demóna folytatása.
  • Angelina Jolie első alkalommal 2014. június 3-án beszélt egy interjúban arról, hogy elkészülhet a Demóna 2, de a Walt Disney Pictures csak 2015. június 15-én jelenetette be hivatalosan a produkciót.

Hazai premierdátum: 2019.10.17.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: