Dobby a valóságban is létezik? Egy biztonsági kamerás felvétel kiakasztotta a Harry Potter rajongókat

Különleges videó járta be a közösségi oldalakat még 2019-ben, de máig lázban tartja a rajongókat. A házimanók mégsem a valóság szüleményei?

A Harry Potter rajongók számára mindig van valami, ami alkalmat ad arra, hogy újra előtérbe kerüljön a franchise. Hol az írónő, J. K. Rowling meglepő nyilatkozatai és botrányai, hogy egy színházi adaptáció, hol pedig a Legendás állatok és megfigyelésük spin-off körüli munkálatok. Nem is olyan régen azonban egy bizarr biztonsági kamerás felvétel hozta lázba a rajongókat.

Még 2019-ben került fel @jadynbee_ began Twitter oldalára egy családi ház falára felszerelt biztonsági kamera által rögzített felvétel, melyen jól kivehető egy (egyéb körülmények között) idegen lényre emlékeztető alak, amint végigsétál a kocsibehajtón.  

Nehéz megmagyarázni, hogy mi is látható valójában a lenti felvételen, a Harry Potter franchise rajongói szerint például az alak pontosan úgy néz ki, mint Dobby, a házimanó. Bár ebben nem szeretnénk állást foglalni, a hasonlóság valóban figyelemreméltó, de a mai technológia fejlettségét figyelembe véve semmiképp ne zárjuk ki a lehetőségét annak, hogy hamis lenne a videó.

Ennek eldöntését rátok bízzuk, írjátok meg nekünk kommentben az álláspontotokat.

És ne feledkezzetek meg arrók, hogy januárban az HBO GO-ra is érkezik a Harry Potter 20. évforduló - Visszatérés Roxfortba, melynek a friss magyar előzetesét idelent szintén megmutatjuk.