Döntött a Disney a demokraták abortuszról és fegyverekről szóló hirdetéseit illetően a CancelHulu után

A Disney vagy a hozzá kapcsolható szolgáltatók mostanában elég gyakran kerülnek a különféle közösségek és szervezetek kereszttüzébe. Emlékezhetünk, hogy néhány hónapja egy nyíltan melegellenes politikus anyagi támogatása miatt támadták sokan, most viszont az általuk üzemeltetett Hulu ellen indult CancelHulu és BoycottHulu kampány.

A dolog hátterében az áll, hogy a Hulu megtagadta olyan politikai hirdetések sugárzását, amelyek az abortusztörvény és a szabad fegyvertartási törvényt kritizálták. Erre azután került sor, hogy a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte a Roe vs. Wade törvényt, illetve újabb lövöldözésre került sor egy iskolában.

A Disney reagált a Hulu ellen indult támadásokra és mostanra hivatalossá vált, hogy változtatnak a Hulu hirdetési politikáján. Ez a jövőben engedélyezni fogja a különböző oldalról érkező politikai hirdetéseket, de fenntartja magának a jogot, hogy az iparági szabványoknak megfelelően módosításokat vagy alternatív kreatívokat kérjen be egy-egy hirdetés kapcsán.

Érdekesség, hogy a Disney+-on hamarosan rajtoló reklámokat is tartalmazó előfizetési szintjén továbbra is tiltva lesznek a politikai hirdetések, ahogy az alkohol vagy konkurens streaming szolgáltatók hirdetései sem szerepelhetnek majd a csatornán.