Netflix: 89 országban került a top10-be a hibátlan új sorozat, ezt nézi most mindenki a platformon

A Szarvasbébi, az alkotó és főszereplő Richard Gadd "szenzációnak" titulált limitált sorozata 13,3 millió megtekintéssel a nézettségi lista csúcsára emelkedett az angol nyelvű sorozatok mezőnyében!

A dráma, amely lazán Gadd saját, egy zaklatóval kapcsolatos tapasztalatain alapul, jelenleg 100 százalékos kritikai pontszámmal rendelkezik a Rotten Tomatoes-on. Érdekes párhuzam, hogy a mafab közösség tagjai csupán 49 százalékot (24 szavazat alapján) adtak a sorozatnak, bár, aki szöveges véleményt írt, az 4 vagy 5 csillaggal jutalmazta az új közönségkedvencet.

IdkW nevű tagunk például így írt Gadd, korábban egyébként színdarabként már futó sztorijáról:

"Nekem ez a sorozat olyan volt, mint valami művészfilm. Nagyon erős jelenetekkel, a lelkedbe hatol. Én nem tapasztaltam benne humort, inkább azt mutatta meg, hogy egy humorista is lehet boldogtalan, és összetört lelkű, a mosolygós álarca mögött egy lelkileg meggyötört ember van. A Stockholm-szindrómát is nagyon jól és részletesen ábrázolják, illetve, hogy egyes embereket mennyire lehet befolyásolni és irányítani, ha sikerről és pénzről van szó. Meddig megy el egy ember azért, hogy elérje a célját? Mennyire lépi át a határait? Mik a következmények? A sorozat választ ad rá. Érdemes megnézni."

Kik maradtak a TOP10-es sorozat listán?

A lista főszereplői közé tartozott továbbra is A 3-test probléma, amely az ötödik hetét töltötte a listán és most a harmadik helyen áll(3,2M megtekintéssel), valamint Guy Ritchie arisztokratikus gengsztersorozata, az Úriemberek, amely a hetedik hetét töltötte a listán, ezúttal már csak a hatodik helyen (2,9M megtekintés).

A listán debütált a negyedik helyen a Cate Blanchett által narrált természetfilm, az Élő bolygónk (3,2 millió megtekintés), a negyedik helyen az új stand-up, a Jimmy Carr: Született gyilkos a nyolcadik helyen (2,3M megtekintés), és a The Circle című valóságshow-sorozat 6. évada a kilencedik helyen (2M megtekintés).

A nem angol nyelvű sorozatok listája így alakult

A rejtélyes dráma, az Antracit (Franciaország) 5,1 millió megtekintéssel a nem angol nyelvű TV-listák élére került. A lista harmadik és negyedik helyét koreai sorozatok szerezték meg: A könnyek királynője című limitált sorozat 4,8M nézettséget ért el a listán töltött hetedik héten, a Paraziták: A szürkeség című sci-fi horror, anime adaptáció pedig 3,9M nézettséget szerzett.

dráma | életrajzi

A történet Richard Gadd író és előadóművész eltorzult kapcsolatát követi nyomon női zaklatójával, és annak hatását, ahogyan végül kénytelen szembenézni egy mélyen... több»