Döntöttek a kritikusok: Megvan 2023 legjobb filmje, és a Barbie is behúzott 6 díjat (Critics Choice Awards)

Tarolt az Oppenheimer az ide Critics Choice Awards-díjátadón. Christopher Nolan rendezése nyolc kategóriában nyert, köztük a legjobb filmnek és legjobb rendezőnek járó elismerést is hazavihette.

Ugyanakkor a Barbie is hatalmas sikert aratott a rendezvényen, a Greta Gerwig rendezésében készült produkció öt kategóriában nyert. Az este legnagyobb fordugalát  Emma Stone díjazása hozta, aki a Szegény párák című filmjéért a legjobb színésznőnek járó díjat kapta, miután a múlt héten Lily Gladstone nyert a Golden Globe-on.

Paul Giamatti megkapta a legjobb színésznek járó elismerést a Téli szünetben nyújtott alakításáért. A már említett Oppenheimer a legjobb színészegyüttes, a vizuális effektek, a vágás, az operatőri munka és a filmzene díját vihette haza. A szintén a Téli szünetben látható Da'Vine Joy Randolph pedig ugyanezt tette a női mellékszereplő kategóriában, míg Robert Downey Jr. nyerte el a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést.

A Barbie a legjobb forgatókönyvért, a díszlettervezésért, a jelmeztervezésért, a haj- és sminkért, valamint a legjobb dalért (I'm Just Ken) járó kategóriában diadalmaskodott. 

Összesítve pedig a Netflix nyolc győzelemmel húzta be a streamingszolgáltatók mezőnyét, megduplázva az FX-et és az HBO-t, amelyeknek egyenként négy győzelmük volt.

54 Barbie  (2023)

akció | családi | dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Barbielanden minden a helyén van, a frizura tökéletes, a ruhák csodálatosak és minden kiegészítő passzol, egyszóval: ez egy tökéletes világ, legalábbis külsőleg. Aki itt akar... több»