Drágább jegyek a mozikban a jobb ülőhelyekért, tényleg ez a jövő?A kép forrása: Krists Luhaers on Unsplash

Ha jobban belegondolunk, nem az a furcsa, hogy az amerikai mozik bevezetik a változó árszabást az ülőhelyekre, hanem az, hogy eddig nem vezették be. Mert ha jobban belegondolunk, szinte mindenhol attól függ, hogy mennyit kell fizetnünk egy ülőhelyért, hogy annak milyen az elhelyezkedése. A színházakban, koncerteken vagy épp a cirkuszban is több kategóriába sorolják a jegyeket. Könnyen lehet, hogy néhány éven belül már a mozikban is ez lesz a helyzet.

Pontosabban az amerikai AMC mozilánc több egységében már be is vezette és azt tervezi, hogy az év végéig az egész országban ezt az árképzési módszert fogják alkalmazni. A dolog hátterében a pandémia és a gazdasági helyzet globális változása okozta károk enyhítése áll.

A szisztéma nagyjából megegyezik a színházakban vagy koncerteken alkalmazott rendszerrel, csak épp a mozis szokásokhoz igazítva. Így a legelső sorok olcsóbbak lesznek, míg a középső és hátsó sorok drágábbak. A hírek szerint csupán néhány dolláros eltérések lesznek, illetve egyelőre csak a délután 4 óra utáni vetítéseknél fogják alkalmazni a rendszert.

Arra is lesz mód, hogy valaki kedvezményesen jusson ülőhelyekhez, ám ehhez az AMC Stubs szolgáltatás előfizetőjének kell lenni. Ha az AMC-nek bejönnek a számításai, akkor nem kizár, hogy hamarosan a többi mozilánc is követni fogja a példájukat és néhány éven belül tényleg mindenhol találkozni fogunk vele.