Aki hiányolta volna a Dűnéből az akciójeleneteket, annak most van egy nagyon jó hírünk.

Denis Villeneuve rendező a Total Filmnek adott interjúban beszélt ugyanis arról, hogy a jövőre érkező második rész sokkal “izmosabb” lesz majd ezen a téren. “Az első film sokkal meditatívabb és elmélkedőbb volt. Egy fiatalembert követtünk, aki felfedez egy új bolygót, egy új kultúrát. A második film... sokkal inkább akciófilm, mint az első rész. Izmosabb” - mondta Villeneuve.

Már az is sokat elmond arról, mire is számíthatunk, hogy a Dűne folytatását teljes egészében IMAX kamerákkal rögzítették, míg az első rész 35-40 százalékáról mondható el mindez. 

A Warner Bros. hivatalos szinopszisa szerint a film Paul Atreides mitikus utazását tárja fel, miután csatlakozott a fremenekhez, hogy bosszút álljon azokon, akik elpusztították a családját. Paulnak azonban rövidesen súlyos döntést kell hoznia, hiszen víziói egy véres háborút jósolnak, amely a teljes galaxist megváltoztatja.

Villeneuve egyébként korábban az Empire magazinnak beszélt arról, hogy részéről valósággá vált álom lenne, ha trilógiát készíthetne, amely Frank Herbert által írt regényfolyam második kötetét, A Dűne messiása történéseit is feldolgozná.

A Dűne: Második rész 2024 utolsó hétvégéjén érkezik a hazai mozikba, a film főszerepeiben Timothée Chalamet, Zendaya, Christopher Walken, Javier Bardem, Josh Brolin, Rebecca Ferguson és Stellan Skarsgård lesznek láthatók.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»