Amikor egy 36 éves kultfilm lett a hétvége legnézettebje az Egyesült Államokban...

Bár a koronavírus világjárványnak még messze nincs vége, és a mozik is kinyitottak, egy éve ilyenkor premierfilmek híják a tengerentúlon kultfikmek taroltak a mozikban. Bár lassan a szakma is kezd talpra állni, az elmúlt időszak igencsak rányomta a bélyegét a teljes filmvilágra.

A nagyobb premierekre tavalytól az elmúlt heteking sokat kellett várnia, mindez azonban nem jelentte azt, hogy a régi, jól bevál mozis sikerek ne örvendtek volna ez idő alatt is hatalmas sikernek. Egy éve történt, hogy a Jurassic Park bevételi rekordot döntött apák napján, majd az eredeti Szellemirtók tarolt hatalmasat a kasszáknál.

A Szellemirtók napja alkalmából ugyanis közel 622 vásznon vetítették újra az Egyesült Államokban Jason Reitman kultikus filmjét, így a hétvégén a produkció közel 550 ezer dolláros bevételt söpört be csaknem 36 évvel az eredeti bemutató után.

Annak idején a Szellemirtók közel 229 millió dolláros bevétellel zárt, így némi reménysugárt jelenthet Hollywood számára, hogy az emberek még mindig nagy érdeklődéssel ülnek be a régi klasszikusokra is.

A franchise harmadik felvonása, a Szellemirtók: Örökség tavaly nyáron került volna a mozikba, a rajongók azonban még mindig várnak a bemutatóra, remélhetőleg már csak idén novemberig.

akció | dráma | fantasy | vígjáték

Azt követően, hogy négy hős Manhettenben ádáz küzdelem során elűzte a világunkból a szellemeket, a túlvilági lények mintha örökre eltűntek volna a Föld színéről? Az új... több»