2020.07.08   szerző: csd   hozzászólások: 0

Bár lassan újra megnyitnak a mozik és a szakma is kezd talpra állni, az elmúlt időszak igencsak rányomta a bélyegét a teljes filmvilágra.

A nagyobb premierekre egyelőre várni kell, mindez azonban nem jelenti azt, hogy a régi, jól bevál mozis sikerek ne örvendenének továbbra is hatalmas sikernek. Legutóbb a Jurassic Park döntött bevételi rekordot apák napján, most pedig az eredeti Szellemirtók tarolt hatalmasat a kasszáknál.

A Szellemirtók napja alkalmából ugyanis közel 622 vásznon vetítették újra az Egyesült Államokban Jason Reitman kultikus filmjét, így a múlt hétvégén a produkció közel 550 ezer dolláros bevételt söpört be csaknem 36 évvel az eredeti bemutató után.

Annak idején a Szellemirtók közel 229 millió dolláros bevétellel zárt, így némi reménysugárt jelenthet Hollywood számára, hogy az emberek még mindig nagy érdeklődéssel ülnek be a régi klasszikusokra is.

A franchise harmadik felvonása, a Szellemirtók: Örökség az idei nyáron került volna a mozikba, a rajongók azonban kénytelenek lesznek várni jövő év márciusig a bemutatóra.