Denis Villeneuve újabb Szárnyas fejvadászt készíteni, minderről pedig az Emipre magazinnak interjúban is elejtett néhány gondolatot.

Bár hatalmas várakozás előzte meg a Szárnyas fejvadász 2049-et, sajnos nem tudta megismételni az eredeti rész sikerét. A film mindössze 30 millió dollárt hozott a kasszáknál a nyitóhétvégén, amely akkoriban igencsak aggasztónak tűnt a 150 millió dolláros költségvetéssel szemben.

Mind a nézők, mind pedig a kritikusok felemás fogadtatásban részesítették az új Szárnyas fejvadászt, mindez persze nem tántorítja el rendezőt, hogy akár új koncepciókkal álljon elő, amely abból a világból merítene.

„Rendkívül inspiráló hely a Szárnyas fejvadász világa. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy sokkal eredetibb történetekre van szükség a folytatásoknál. Ha engem kérdeznek, új szemszögből közelíteném meg ezt a világot, akkor készítenék új Szárnyas fejvadász filmet, ha a saját projektem lehetne, amely nem kapcsolódik a korábbi filmekhez, mondjuk egy noir történet a jövőben” – jegyezte meg Villeneuve.

Kétségtelen, hogy a szóban forgó univerzum egy igazi aranybánya lehet egy rendező számára, egyelőre azonban kétséges, hogy további folytatásokat kapna a franchise.