Brendan Fraser (galériánkban) volt a ’90-es évek egyik leginkább felkapott színésze, akit imádott a kamera és imádtak a nézők is. Bár rengeteg vígjátékban szerepelt, a legtöbben egyértelműen A múmia és annak folytatásai kapcsán emlékeznek rá. A színész az utóbbi években teljesen eltűnt (ennek okairól itt írtunk bővebben) a színről és amikor egy-egy utcai fotón láthattuk, nagyon rossz bőrben volt. Viszont mostanában újra aktív és keményen dolgozik, hogy újra reflektorfénybe kerüljön.

Brendan Fraser egy kanadai rajongói találkozón jelent meg, ahol boldogan válaszolt a rajongók kérdéseire is. Ezek egy része természetesen A múmia filmekhez kapcsolódtak. Egy ízben azt is megkérdezték tőle, hogy szívesen visszatérne-e a filmek rebootjában.

Erre kifejezetten rá jellemző választ adott. Először rávágta, hogy naná, majd egy picit azért árnyalta a képet. Elmondta, hogy pontosan emlékszik, mennyire kemény munka elkészíteni egy-egy ilyen kaliberű filmet. Ehhez csak mi tesszük hozzá, hogy persze, hiszen ő háromszor is végig csinálta, amibe egyébként kis híján bele is halt, de egész életére maradandó sérüléseket is szenvedett.

Ugyanakkor Brendan Fraser inkább arról beszélt, hogy szívesen elvállalna egy újabb ilyen szerepet, de csak egy esetben. Muszáj, hogy a filmek szórakoztatóak legyenek. Ha garantálni tudják, hogy az új Múmia-mozi szórakoztató lesz, akkor semmi akadálya, hogy ő is szerepeljen benne.

Az persze, hogy Brendan Fraser boldogan újra magára öltené Rick O’Connell karakterét, még nem jelenti azt, hogy erre lesz is lehetősége. Egyelőre ugyanis nem hallani olyan tervekről, amelyek a franchise feltámasztását vagy rebootolását (ne adj isten folytatását) érintenék. Így a színésznek is más filmekben kell újra felépíteni hollywoodi karrierjét. De ha valaki, akkor ő képes lehet rá.

És sikerrel is járt, ugyanis A bálna című filmje óriási sikert aratott, és Fraser elnyerte a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját.

85 A múmia  (1999)

akció | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

A fáraó kivégezteti Osiris főpapját, Imhotepet, és saját szeretőjét, miután megtudja, hogy egymásba szerettek. Imhotep holtteste egészen 1925-ig békében nyugszik... több»