Egy hajszálon múlt, hogy a mozikba került az első Rambo film, most derült ki, hogy miért

Nagy utat járt be a franchise  Rambo 5: Utolsó vérig, arról azonban ritkán esik szó, hogy az első rész kis híján a premierig sem jutott el.

Sylvester Stallone karrierjéről mindig is tudható volt, hogy sosem volt könnyű helyzetben, mindig, mindenért keményen meg kellett dolgoznia, ha bármit is el akart érni. Bár a Rambo egy maghatározó darab a színász pályafutásában, mire az akciófilm a mozikba került, Sly már három sikeres Rocky-filmet is elkészített, amelyek akkoriban Hollywood egyik legnagyobb sztárjává emelték őt.

Stallone nem titkolja, hogy a Rambo széria igencsak a szívügye, így korábban az is felmerült, hogy az Utolsó vér sikerétől függően akár egy további epizód is elkészülhet a franchise-hoz. Nem titok azonban az sem, hogy az 1982-es első Rambo filmet Sly legszívesebben elégette volna.

„Tudod, a film egy teljes katasztrófa volt. Annyira, hogy legszívesebben felvásároltam és elégettem volna. Nem viccelek. Hiába készültünk el vele, képtelenség volt forgalmazót találni rá. A 3 órás anyagot megvágtuk 85 percesre, ez sem igazán vált be. Végül valaki azzal állt elő, hogy készítsünk egy 20 perces anyagot és mutassuk be azt” – mesélte a színész.

„Szóval a bemutató előtt kiálltam a közönség elé úgy, hogy magam sem láttam azt a 20 perces videót, bemutatkoztam, és miután levetítették a filmet, egyszerűen leesett az állam. Végre működött az egész” - tette hozzá Stallone.

A kezdeti nehézségek ellenére a Rambo hatalmas sikernek örvendett, így nem is volt kérdés, hogy elkészüljön a folytatás.

85 Rambo  (1982)

akció | kaland

Rambo, a vietnami veterán egy amerikai kisvárosba érkezik, ahol rögtön feltűnést kelt furcsa öltözékével. A helyi túlbuzgó serif megelőzné a bajt, és kitessékeli a férfit a... több»