Georgie Henley (galériánkban) megnyílt a krónikus betegségével való küzdelemről.

A színésznő, aki leginkább a Narnia krónikái-filmekben Lucy szerepéről ismert, egy új közösségi média posztban nyílt meg arról, hogy Nekrotizáló fasciitis (lágyszövetfertőzés) diagnosztizáltak nála.

Az Instagramon közzétett posztjában Georgie elárulta, hogy majdnem amputálták a karját, miután elkapta a betegséget. A ritka húsevő baktérium körülbelül minden ötödik betegnél halálos.

"Tizennyolc évesen, az egyetem hatodik hetében kaptam el a nekrotizáló fasciitist, egy ritka és kegyetlen fertőzést, amely majdnem az életembe került, és pusztítást végzett az egész testemben" - írta. "Annak érdekében, hogy megakadályozzam a bal kezem és karom amputálását, kimerítő invazív műtéten, majd később kiterjedt helyreállító műtéten estem át, ami egy sor bőrátültetést és heget eredményezett".

Georgie hozzátette, hogy évekig tartott a gyógyulása mind fizikailag, mind lelkileg, és most már képes megosztani történetét másokkal.

"Az elmúlt kilenc évben a magánéletemben nyíltan beszéltem a hegeimről, de minden szakmai kontextusban teljesen elrejtettem őket: kötést vagy fedőkötést viseltem, sminket a forgatásokon és a színpadon, hosszú ujjat, ha fényképezhettek, nadrágot, hogy zsebre tehessem a kezem" - mondta. "Az iparág, amelyben részt veszek, gyakran nagyon szűk elképzelésre összpontosít az esztétikai "tökéletességről", és aggódtam, hogy a hegeim miatt nem kaphatok munkát. Az igazság az, hogy nincs olyan, hogy 'tökéletesség', de én mégis együtt éltem a szégyennel, hogy másnak érzem magam, amit még súlyosbítottak azok az elvárások, amelyek azzal jártak, hogy fiatalon kezdtem el a karrieremet." - mondta.

"De a hegeimet nem kell szégyellni. A testem által elszenvedett fájdalom térképe, és ami a legfontosabb, a túlélésem emlékeztetője. Nem befolyásolják a színészi képességeimet, és büszke vagyok arra, hogy olyan ember vagyok, akinek látható hegei vannak ebben az iparágban"."

"Végül köszönöm mindenkinek, aki ezt olvassa, és támogatott engem és a munkámat, ez tényleg többet jelent, mint gondolnátok" - zárta. "Biztos vagyok benne, hogy a jövőben többet fogok beszélni a tapasztalataimról, de ma egyszerűen csak boldog vagyok, hogy hosszú idő óta először végre szabadnak érzem magam."