Eldőlt Pókember és más szuperhősök sorsa, nagy üzletet kötött a Disney és a Sony

A hamarosan Magyarországon is bemutatkozó Disney Plus-on számos szuperhős franchise talált otthonra (lásd, X-Men, Marvel), de a Sony Pókember-filmjei eddig hiányoztak a videotárból.

Az új Pókember-filmek és a Sony jövőbeli produkciói (Venom 2: Carnage színre lép, Morbius) a Disney Plus streaming kínálatából lesznek elérhetőek a két stúdió között született hosszútávú megegyezés értelmében.

A dolog pikantériája, hogy az üzlet nyélbe ütésére két héttel azt követően került sor, hogy a Sony Pictures és a Netflix megállapodott, hogy a stúdió filmjei a Netflixen lesznek majd elérhetők. 

A Disney és a Sony négy évre szóló szerződése 2022-től lép majd érvénybe, így a stúdió filmjei a Netflixes futásuk után rögtön a Mickey egeres cég platformjára költöznek majd az amerikai piacokon.

A Sony Pictures Entertainment nemzetközi forgalmazásért felelős elnöke, Keith Le Goy nyilatkozatban adott hangot annak, hogy mennyire elégedettek az új megállapodással, melyet a filmjeik jövőbeli forgalmazásának sarokkövének nevezett.