Életveszélyesen megsérült A Gyűrűk Ura kaszkadőre, agyműtétet kell végrehajtani rajta

Dayna Grant neve aligha cseng ismerősen sokak fülében, pedig nem akármilyen karrier van már most is a háta mögött. Egyike a legelismertebb kaszkadőröknek, aki saját iskolát is nyitott Új-Zélandon. Dayna Grant számtalan filmben és sorozatban szerepelt már, ám most komoly bajba került.

A kaszkadőrnő ugyanis épp az Amazon A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűiának forgatásán dolgozott, amikor egy félresikerült felvétel során fejsérülést szenvedett. A jelentések szerint ez nem volt túl komoly, a helyszínen ellátták, megkapta a szükséges orvosi segítséget. Később vissza is tért a munkához, de hamarosan ismét rosszul lett.

A részletesebb orvosi vizsgálatok pedig agyi aneurizmát fedeztek fel, ami az agyban futó erek érfalának gyengeségéből eredő kiboltosulást jelenti. Ez azért veszélyes, mert a meggyengült érfal elrepedhet, ami agyvérzéshez vezet. A feltételezések szerint a kaszkadőrnő korábbi munkái során szenvedett sérülések eredményezhették, de mivel eddig tüneteket nem okozott, csak a mostani baleset hívta fel rá az orvosok figyelmét.

Éppen ezért a vizsgálatok után az orvosok mielőbbi műtéti beavatkozást sürgettek, ám ennek komoly anyagi vonzata is van. A műtét 60 ezer új-zélandi dollárba kerül, ám a hírek szerint emiatt már nem is kell aggódnia Dayna Grantnek.

Mikor híre ment a dolognak, az egyik A gyűrűk ura rajongói oldal azonnal gyűjtést szervezett, ahol több mint ezer rajongó szállt be kisebb-nagyobb összegekkel. Így már össze is jött a szükséges összeg, vagyis az anyagi akadályok elhárultak a műtét elől, Dayna Grantnek már csak a gyógyulásra kell figyelnie.

A kaszkadőrnő olyan filmekben szerepelt korábban, mint a Wonder Woman 1984 vagy a Mad Max: A harag útja. Sorozatok terén a The Walking Dead és a 5239398% a legismertebbek, utóbbiban Lucy Lawless dublőre volt. A színésznő egyébként szintén részt vett a gyűjtésben.