Elhunyt az Oscar-jelölt színésznő, Sally Kellerman

84 éves korában elhunyt Sally Kellerman színésznő.

Hat évtizedes pályafutása során Kellerman olyan filmekben és tévésorozatokban szerepelt, mint a Vissza a suliba, Az utolsó félrelépés, a The Outer Limits, a Star Trek, a Nyughatatlan fiatalok és a Maron. Filmes pályafutása mellett két zenei albumot is megjelentetett, 1972-ben Roll With the Feelin', 2007-ben pedig a Sally című lemezt.

Legismertebb szerepe az 1970-es M.A.S.H. című vígjátékban látható, amelyben Margaret "Hot Lips" Houlihan karakterét alakította. További ismert alakítása a Big Blonde filmben látható, amelyre a színésznő mint élete szerepére hivatkozott.

Bár Kellermant filmes szerepei kapcsán ismerte a szélesebb nézőközönség, saját bevallása szerint a zene volt meghatározóbb számára egész élete során. “A zene egy olyan szenvedély volt számomra, amely soha nem tudott megszűnni bennem” - nyilatkozta egy alkalommal.

A színésznő 1970-ben kötött házasságot Rick Edelstein producerrel, a későbbi években azonban elváltak. 1980-tól 2016-ig, Jonathan D. Krane producerrel élt házasságban, férje haláláig.

Sally Kellermant gyermekei Jack és Claire gyászolják. Nyugodjék békében!

37 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Sally Kellerman

Sally Kellerman

szül. 1937. 06. 02. - elhunyt 2022. 02. 24.
Long Beach, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Sally Clare Kellerman Long Beach-en, Kalifornia államban született 1937. június 2-án. Anyja, Edith Baine Vaughn zongoratanár, apja, John Helm Kellerman a Shell olajipari társaság vezetője. Testvére Diana Dean, és volt egy Victoria Vaughn nevű húga is, aki még csecsemőként meghalt. A Hollywood High Schoolban tanult, amikor a Verve... több»