Elhunyt Bob Rafelson, aki hétszer rendezte Jack Nicholsont

89 éves korában elhunyt Bob Rafelson rendező.

Halálának hírét felesége, Gabrielle közölte a nyilvánossággal a The Hollywood Reporter magazinban megosztott közleményében. A rendező pályafutásának egyik legkiemelkedőbb alkotása az 1970-ben megjelent Öt könnyű darab, amelyet Oscar- és Golden Globen-díjra is jelölték.

Bob Rafelson hét filmen dolgozott együtt Jack Nicholsonnal, köztük a már említett Öt könnyű darab, A postás mindig kétszer csenget, A nyakék nyomában, a Zűrös manus és a Szelíd motorosok.

Bert Schneiderrel közösen készítették el az 1966-ban megjelent The Monkees című sorozatot, amely saját elmondásuk szerint a The Beatles zenekar nyomdokaiba kívánt lépni. További ismerit munkái a Fekete özvegy, a Las Vegas, végállomás és a A csapda mélyén. A rendezőt felesége Gabriellel és fiai, Ethannel és Harper gyászolják. Nyugodjon békében!

94 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Bob Rafelson

Bob Rafelson

szül. 1933. 02. 21. - elhunyt 2022. 07. 23.
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Bob Rafelson 1933. február 21-én született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Zsidó családban nőtt fel. A Dartmouth College-ban tanult filozófiát. Később behívót kapott az amerikai hadseregbe, Japánba került. Az országban tolmácsként kezdett dolgozni, majd a Shochiku Filmvállalatnál lett tanácsadó, ahol abban segédkezett, hogy a... több»