Elhunyt Burt Reynolds

Szívinfarktus következtében nyolcvankét éves korában meghalt az ikonikus amerikai színész.

Elhunyt Burt Reynolds, a Smokey és a bandita ikonikus sztárja. A színészhez szívinfarktus miatt hívtak mentőt, de a kórházban már nem tudtám megmenteni az életét.

Reynolds a hetvenes években ért fel pályafutása csúcsára, a Hollywood A-listást sztárjaként a kor legnagyobb rendezőivel dolgozott együtt, válogathatott a szerepek közül (amit meg is tett, visszautasította például Han Solo szerepét is), sikert sikerre halmozott a Broadwayen, de a televíziózás világában is kipróbálta magát.  

A nyolcvanas évekre néhány melléfogást követően megromlott az ázsiója, és sokáig nem is találta a kiutat a B-kategóriás filmekből. Az újabb nagy sikerek a kilencvenes évek végéig várattak magukra, a Boogie Nights a kritikusok és a nézők körében is elismerést váltott ki, a szakma pedig egy Oscar-jelöléssel jutalmazta. Bár a díjat nem nyerte meg, de sorra jöttek ki a filmjei, miközben néhány sorozatban is megfordult.

A nagyívű színészi pálya tökéletes lezárásaként szolgált volna Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, azonban betegsége miatt végül nem tudta vállalni a szereplést.