Elhunyt Jean-Claude Mézières, aki nélkül a Star Wars és Az ötödik elem sem létezne

83 éves korában elhunyt Jean-Claude Mézières író, illusztrátor és karikaturista, a Valerian képregények alkotója.

Tanulmányait a École des Arts Appliqués-en végezte, majd Franciaországban és az Egyesült Államokban egyaránt hatalmas tapasztalatra tett szert a képregénykiadás és a reklámszakma területén, Jean-Claude Mézières azonban már gyermekkora óta foglalkozott illusztrációk készítésével.

1967-ben René Goscinny szerkesztővel és Pierre Christin-nel és Évelyne Tranlé-val közösen alkották meg a Valérian et Laureline képregények első példányszámait. A fáma szerint ezek a kiadványok George Lucas számára is hatalmas inspirációt jelentettek a Csillagok háborúja kapcsán.

Jean-Claude Mézières egyébként részt vett a 2017-ben megjelent Valerian és az ezer bolygó városa című filmes adaptáció munkálataiban, illetve  Luc Besson 1997-ben megjelent Az ötödik elem című rendezéséhez is számos vázlatot és tervet készített.

Nyugodjék békében!

18 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Jean-Claude Mézières

Jean-Claude Mézières

szül. 1938. 09. 23. - elhunyt 2022. 01. 23.
Saint-Mandé, Franciaország
Tanulmányait a École des Arts Appliqués-en végezte, majd Franciaországban és az Egyesült Államokban egyaránt hatalmas tapasztalatra tett szert a képregénykiadás és a reklámszakma területén, Jean-Claude Méziéres azonban már gyermekkora óta foglalkozott illusztrációk készítésével. 1967-ben René Goscinny szerkesztővel és Pierre... több»