Elkaszálta a Paramount a Star Trek 4-et?

Úgy hírlik, hogy parkolópályára került a Star Trek 4 – vagyis a Paramount nem fogja elkapkodni, hogy megcsinálja a filmet. Sőt, még az is elképzelhető, hogy a 4. rész egyáltalán nem fog elkészülni, és ennek több oka is van.

A Star Trek mozifilmes rebootja eddig három részt ért meg: a Star Trek, a Sötétségben - Star Trek és a Star Trek: Mindenen túl az elmúlt tíz évben készült el, ám a kezdeti nagy siker a végére kicsit lelohadt. Az utolsó rész mindössze 343 millió dollárt hozott világszerte, és 185 millió dollárból készült, vagyis nem igazán lett anyagilag jövedelmező, ami megkérdőjelezhetővé tette a következő rész sorsát.

Az első részben egy igen rövid időre felbukkant  Chris Hemsworth, mint az idősebb Kirk, és szó volt róla, hogy az új részben visszatér, és Chris Pine-nal közösen a Kirk-dinasztia két generációját keltik majd életre a filmvásznon. Ám a franchise filmes verziójának anyagi gondjai, és a két színész ázsiójának (és természetesen fizetési igényeinek) növekedése még egy fokkal rosszabb helyzetbe hozta a stúdiót.

A döntésben, miszerint a 4. rész egy jó darabig nem készül el, szerepet játszik az a tény is, hogy a rendezői székbe kiszemelt S.J. Clarkson nem tétlenkedett, amikor a stúdió elnapolta a projektet, hanem elvállalta a Trónok harca előzménysorozat pilotjának rendezését.

És ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy a film végleg kútba essen, akkor itt van még hozzá két igen ütős indok: Mark L. Smith jelenleg egy olyan korhatáros Star Trek-film forgatókönyvén dolgozik, amelyet a remények szerint Quentin Tarantino rendez majd meg, és az eddigi filmes franchise-tól teljesen külön életet él majd, másik stílussal és másik célközönséggel.

Illetve ne felejtsük el, hogy a Star Trek: Discovery most érkező második évadával nagyon szépen teljesít a tévében – így egyértelműnek tűnik, hogy a stúdió inkább erre a formátumra koncentrál majd.