Elképesztő táncot nyomott Jason Momoa az Aquaman premierjén (videó)

Jason Momoa nagyon büszke arra, hogy ő játssza Aquamant, és ezt egyáltalán nem szégyell bevallani. A sztáron látszik, hogy kifejezetten élvezi a filmmel járó felhajtást, és ahol lehet, ott promózza az Aquamant.

A James Wan rendezte képregényfilm premierje most volt az Egyesült Államokban, és Momoa igazán méltóképpen szeretett volna bevonulni a film kedvéért nem vörös, hanem kék szőnyegre, ami a videó tanulsága szerint sikerült is neki. Momoa a stáb többi tagjával egy igazi Haka-tánccal üdvözölte a közönséget, akik ettől teljesen bevadultak. A dolog ott kezdődött, hogy Momoa egy maori szöveg kántálása közben lazán kettétörte a kezében tartott arany szigonyt, majd előadtak egy teljes Hakát, amit Te Rauparaha, egy maori harcos vezető írt, miután megmenekült az ellenségeitől.

Momoa szívesen beszélt a táncról és arról a kapcsolatról, amely őt az örökségéhez és a tengerhez köti. Azt mondta a Hakáról, hogy ez tisztelgés a tenger istene előtt, amelyben a táncosok kapcsolódnak őseikkel.

A Haka egyébként egy ősi maori táncszertartás, amelyet ünnepléskor adnak elő, vagy olyankor, amikor a közösség nagy kihívás elé néz. Így érhető, hogy Momoa miért választotta ezt belépőnek: elvégre hosszú és kemény munka során jutott el oda, ahol most van – egy világszerte izgatottan várt film premierjére.

A tánc kapcsán persze sokan azonnal nemtetszésüknek adtak hangot, miszerint a táncot nyilvánosság előtt előadni tiszteletlenség, hiszen az inkább szól a befele fordulásról – ehhez képest Új-Zéland rögbicsapata már ével óta ad elő Hakát egy-egy meccsük előtt, szintén a nyilvánosság előtt. Momoának természetesen eszébe sem volt bármilyen megosztó vagy felháborító cselekedet – ő csak méltóképpen szerette volna megünnepelni a premiert – és egyúttal tisztelegni ősei és öröksége előtt.

Videó:

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#JasonMomoa starts the #Aquaman carpet with a Haka Dance.

Fandango (@fandango) által megosztott bejegyzés,

Dec 12., 2018, időpont: 8:58 (PST időzóna szerint)