Amikor 2012-ben a Disney megvásárolta a Lucasfilm stúdiót, mind a rajongókat, mind pedig a szakmát hatalmas várakozással töltötte el, hogy a stúdiónak miként is sikerül majd új életet lehelnie a Star Wars szériába.

Azóta számos produkció napvilágot látott a franchise berkein belül, köztük  darab, a Zsivány Egyes és a Solo. Ez utóbbi sajnos hatalmas bukásnak számított már a megjelenést követően, amelyből úgy tűnik a Disney hatalmas tanulságot szűrt le, így hivatalossá vált az is, hogy a jövőben a stúdió nem készít további Star Wars történeteket.

„Úgy tűnik, a szériával szemben sokkal nagyobb elvárásokat támasztanak, mint azt a Disney korábban gondolta volna. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a stúdió nagy tiszteletben tartja a franchise-t a döntésével. Ha valami ilyen sokat jelent a rajongók számára, egyszerűen nem készülhet gyártósoron, ezeknek a történeteknek és a karaktereknek más úton, módon kell kibontakozniuk”, nyilatkozott a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az idén decemberben a hazai mozikba is megérkező Skywalker korával végleg lezárul a Star Wars világa. Hiszen a Disney a közlejövőben tervezi elindítani a Disney+ online streaming szolgáltatását, amelyen várhatóan a The Mandalorian sorozat is elérhető lesz majd.