Érkezik a 2. DOK7 dokumentumfilm fesztivál

2023. február 9-től második alkalommal szervezi meg az Erőművház és Erzsébetváros Önkormányzata a Doku7 dokumentumfilm fesztivált, amelynek során hét héten keresztül olyan magyar alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők, amelyek rendkívül sokszínű és változatos formában mutatnak be társadalmi témákat és élethelyzeteket. Márton Dorottya, Becz Péter, Kapás Tibor Albert és Fuchs Máté, valamint Elek Sára rendezők munkáit magyar nyelven és angol felirattal vetítik majd a 7. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központban. A vetítéseket közönségtalálkozók és kerekasztalbeszélgetések kísérik.

A Doku7 idei témáját a Közösségek adják. A vetített alkotások ezúttal közösségeink erejére fókuszálnak, a közösségben való gondolkodás és létezés (az együttlét) mai napi relevanciáját mutatják és láttatják. A K11 és a MADOKE – Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületének – együttműködésében létrejövő vetítések Márton Dorottya, Becz Péter, Kapás Tibor Albert és Fuchs Máté, valamint Elek Sára rendezők filmjeit tűzik műsorra hét héten keresztül, február és március folyamán.

A program:

Február 9. 19:30 - Márton Dorottya - Transzvarieté

Zsófi ikonikus része a magyar LMBTQ-színtérnek a 90-es évek óta. Jelenleg csütörtöktől szombatig Zsófinak öltözve lép fel a Ver Deco Clubban.

Február 16. 19:00 - Becz Péter - Virágpor és Törökméz

VHS, virágüzlet és Isztambuli csempész áruk, szerelem a nyolcvanas években. Családi archív dokumentumfilm egy házasságról. A 80-as évek Magyarországán egy fiatal házaspár Isztambulból csempész farmert és aranyat.

Február 23. 19:00 - Kapás Tibor - Szilánkok

A Szilánkok c. rövid dokumentumfilmben Molnár Viktória az Utcáról Lakásba Egyesület szociális munkás napjait követik nyomon.

Március 2. 19:00 - Fuchs Máté - A.J.

Nyomot hagyni magunk után, tisztelni a kézzel készített tárgyakat, számot vetni a múltunkkal - ezek a gondolatok roppant fontosak Jánosnak, aki önkéntes elvonulásban él a társadalom tekintetének elérésén kívül.

Március 9. 19:00 - Becz Péter - Szerelem 1.0

Egy belső coming out, visszaemlékezés az első igazi szerelem pillanataira, amikor még nem értjük a másságunkat.

Március 16. 19:00 - Elek Sára Judit – Megálló

Csabi Terényben, egy kis észak-magyarországi faluban él. Életét az egyszerű dolgok ismétlődése határozza meg: délben ebédelni kell, pénteken jönnek a kukások, az elhervadt virágokat ki kell cserélni. Az élet körforgásában nincs megállás, de vajon meddig maradhat ez így?

Március 23. 19:00 - Márton Dorottya – Babaházban

Egy önéletrajzi ihletésű rövidfilm a gyerekkori traumák művészet általi leküzdéséről és az identitásformálás lehetőségeiről.

A Doku7 eseményeinek moderátora: Benedek Ágota forgatókönyvíró