A bestseller könyvekből készült filmeket és sorozatokat általában mindenki nagyon szereti vagy legalábbis a többség. Erre az egyik legjobb példa sokáig a Trónok harca volt, mostanában pedig talán a Vajákra húzható rá ugyanez. De könnyen lehet, hogy napokon belül egy újabb siker születésének lehetünk szemtanúi.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő héten debütál a legnagyobb streaming szolgáltató, a Netflix kínálatában a Shadow and Bone – Árnyék és csont. A sorozat első évada összesen nyolc epizódot ölel majd fel, de ha ezek olyan sikeresek lesznek, mint ahogy azt a készítők remélik, akkor nem lehetnek kétségeink a folytatás felől sem.

A Shadow and Bone – Árnyék és csont a fent említett sorozatokhoz hasonlóan egy bestseller regénysorozatot dolgoz fel, amelynek első kötete jelent meg ezzel a címmel. A második a Siege and Storm – Ostrom és vihar, a harmadik pedig a Ruin and Risin – Pusztulás és felemelkedés. Az író Leigh Bardugo, ez pedig természetesen a népszerű Grisa trilógia.

A történet egy fantáziavilágba repíti a nézőket, ahol Ravka birodalmának határain kegyetlen háború dúl. A határokon túl az Árnyzóna húzódik, ahol a földöntúli sötétség az úr, és ennek leple alatt mindenféle szörnyeteg kószál. A főhős az árva Alina Starkova, aki maga is a háború miatt veszítette el a szüleit. Mikor felnő, őt is besorozzák, ám egy Árnyzónában zajló küldetés során kiderül róla, hogy mágikus erő birtokosa.

Ezért a seregből azonnal a királyi udvarba küldik, ahol csatlakozik a Grisa testvériséghez, amit hozzá hasonló mágikus harcosok alkotnak. Itt kezdődik meg a kegyetlen felkészítés, mert a hiedelem szerint ő lehet a kiválasztott, aki a mágikus erejével képes lehet elpusztítani az Árnyzónát. Viszont minél többet tud meg erről, annál biztosabb benne, hogy nem mindenki az, akinek mutatja magát.

A sorozat forgatókönyvét Eric Heisserer írta, a rendezői széket pedig Mairzee Almas és Lee Toland Krieger párosa foglalta el. Alinát Jessie Mei Li alakítja majd, a fontosabb szerepekben pedig Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young és Archie Renaux bukkan fel.