Ha A Gyűrűk Ura, akkor mindenkinek Elijah Wood, Ian McKellen vagy Viggo Mortensen jut eszébe, pontosabban az általuk alakított karakterek, vagyis Frodó, Gandalf és Aragorn. De nem csak ők nyújtottak emlékezeteset a trilógiában, hanem egy másik színész, Andy Serkis is. Ő keltette életre Gollumot, de azt már kevesebben tudják – főleg idehaza –, hogy más szerepe is volt a filmekben.

Persze nem akkora szerepek, mint a gyűrű által megfertőzött és elkorcsosított egykori hobbité. A trilógia rendezője, Peter Jackson árulta el, hogy bizony a színészt több kisebb szerepre, egészen pontosan szinkronszerepre is felkérték a trilógia során.

Míg mindenki Gollumra emlékszik, Andy Serkis két másik karakternek is kölcsönözte a hangját. Az egyik A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége elején látható fekete lovas, aki a Megyébe érkezik. Erről a rendező elárulta, hogy miután végeztek Gollum jeleneteinek rögzítésével, megkérték a színészt, hogy szólaltassa meg a fekete lovast is.

A másik karakter már A Gyűrűk Ura: A két torony egyik jelenetében látható. A film elején láthatjuk az orkok és uruk-haiok csapatát, akik magukkal hurcolták Trufát és Pippint. Az egyik ork bizony eredetileg Andy Serkis hangján szólalt meg.

Sajnos mindebből a magyar nézők vajmi keveset vehettek észre, mivel a szinkron során mindhárom karaktert más színész szólaltatta meg.

Andy Serkis mindenesetre egy igazi átváltozóművész, amiről a filmjeiből összeállított galériánkban is megbizonyosodhatsz. A galéria megnyitásához kattints a nyitóképre vagy a kis képek bármelyikére.

akció | dráma | fantasy | kaland | road movie

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki... több»