Tallulah Willis, Bruce Willis és Demi Moore lánya érzelmes esszét írt a Vogue-nak, amelyben elmeséli, hogy a családja hogyan dolgozta fel Bruce demenciáját.

A színész családja 2022 márciusában jelentette be, hogy Willis afázia diagnózist kapott, ami egy agykárosodás okozta nyelvi rendellenesség, amely befolyásolja az ember kommunikációs képességét, és emiatt a sztár visszavonul a színészi pályától. Februárban a család megerősítette, hogy Bruce afáziája frontotemporális demencia következménye. Tallulah azt írja, hogy családja "a gyász kezdetén" van Bruce állapota miatt.

"Már régóta tudtam, hogy valami nincs rendben" - írja Tallulah - "Egyfajta homályos reakcióképtelenséggel kezdődött, amit a család a hollywoodi halláskárosodás számlájára írt: 'Beszélj hangosabban! A Drágán add az életed! elrontotta apa fülét.' Később ez a válaszképtelenség kiszélesedett, és én néha személyeskedésnek vettem."

Tallulah bevallja, hogy amikor még nem tudta, hogy apja viselkedése a demencia korai stádiuma, azt hitte, hogy a férfi "elvesztette az érdeklődését" iránta, mivel feleségül vette Emma Heming Willist, és két új gyermeke született.

"Bevallom, hogy apa hanyatlását az elmúlt években olyan mértékű kerüléssel és tagadással fogadtam, amire nem vagyok büszke [de] az igazság az, hogy én magam is túl beteg voltam ahhoz, hogy ezt kezelni tudjam" - teszi hozzá, felidézve saját küzdelmét a test diszmorfiával - "Emlékszem egy pillanatra, amikor fájdalmasan rám tört: Egy esküvőn voltam... és a menyasszony apja megható beszédet mondott. Hirtelen rájöttem, hogy nekem sosem adatik meg ez a pillanat, hogy az apám felnőttként beszéljen rólam az esküvőmön. Megsemmisítő volt."

Tallulah később azt írja, hogy ezentúl is hálás marad minden pillanatért, amit Bruce-szal tölthet.

"Minden alkalommal, amikor apám házába megyek, rengeteg fotót készítek, kincset keresve olyan dolgokban, amelyekre korábban nem fordítottam nagy figyelmet" - mondta - "Minden hangüzenetét elmentettem tőle egy merevlemezre. Megpróbálok mindent dokumentálni, hogy arra a napra, amikor ő már nincs ott, ezek emlékeztessenek rá és ránk. Még mindig tudja, hogy ki vagyok, és felragyog, amikor belépek a szobába".

"És most, hogy már jobban érzem magam, azt kérdezem magamtól: "Hogyan tudnám még kényelmesebbé tenni számára ezt a helyzetet?"" - teszi hozzá - "Egyedülálló és különleges időszaknak érzem ezt a családomban, és nagyon örülök, hogy itt lehetek."

Emma Heming Willis arra kérte a paparazzókat, hogy ne fotózzák tovább Bruce-t, mivel az állandó villogó lámpák extra zavaróak lehetnek a demenciában szenvedők számára. Bruce nemrég támogatást kapott egykori sztárkollégájától, Arnold Schwarzeneggertől, aki a sajtónak nyilatkozva így reflektált Bruce visszavonulására:

"Szerintem Bruce fantasztikus. Ő éveken át, egy hatalmas, hatalmas sztár volt. És úgy gondolom, hogy mindig úgy fognak rá emlékezni, mint egy nagyszerű színészre. És egy kedves emberre. Megértem, hogy a körülményei miatt, egészségi állapota miatt, vissza kellett vonulnia. De általában, tudja, mi sosem vonulunk vissza. Az akcióhősök újratöltődnek."