A múlt hónapban a Lionsgate új információkat osztott meg Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című Az éhezők viadala-előzményfilmről. Sok részletet ugyan nem árultak el, csupán annyit jelentettek be, hogy Francis Lawrence visszatér a rendezői székbe, és már a forgatás is megkezdődött. Most azonban már tudjuk, hogy Tom Blyth játssza Coriolanus Snow fiatalabbik változatát.

A film középpontjában a fiatal Coriolanus Snow áll, jóval azelőtt, hogy zsarnoki elnökként átvenné a hatalmat. A karaktert az eredeti filmekben Donald Sutherland alakította. A 18 éves fiú a Capitoliumban kitört háborút követően szeretné helyreállítani a nemzetsége becsületét.

Diákként azt reméli, hogy mentorként részt vehet a közelgő 10. Éhezők Viadalán. A fiút kiválasztják, hogy segítsen az elszegényedett 12. körzetből származó lánynak, Lucy Gray Bairdnek. Amikor a lány az énekhangjával egész Panemet lenyűgözi a ceremónia alatt, Snow kezdi azt hinni, hogy van esélyük, és mindent megtesz, hogy biztosítsa a lány győzelmét.

A Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája jövő év novemberében debütál a mozikban.