Nem kis kockázatot vállalt annak idején az A24 stúdió, amikor rábólintott a Ti West rendezésében készült X-re. A horrorfilm végül hatalmas sikert aratott, ráadásul arra is fény derült rövidesen, hogy West egy trilógiát szeretne felhúzni a koncepcióra.

A franchise harmadik felvonása Pearl címmel került a mozikba, és mondani se kell, hogy a film még Martin Scorsese-t is egyszerűen lenyűgözte. “Ti West filmjei olyan energiával rendelkeznek, ami manapság oly ritka, és amit a mozi iránti tiszta, hígítatlan szeretet táplál. Minden egyes képkockán érzed ezt” - írja a rendező a SlashFilm című magazinban.

“A Pearl egy vad, hipnotizáló, mélyen felkavaró 102 percet nyújt. West és múzsája, aki alkotótársa is egyben, Mia Goth igazán tudják, hogyan kell eljátszadozni a nézővel, mielőtt belevágják a kést a mellkasába és elkezdik csavarni. Magával ragadott, majd felkavart, aztán annyira elbizonytalanított, hogy nehezen tudtam elaludni. De nem tudtam abbahagyni” - teszi hozzá Scorsese.

Bár a hazai bemutatóval kapcsolatban egyelőre nincsenek hivatalos információk a Pearl esetében, annyi bizonyos viszont, hogy a rendező már dolgozik a harmadik részen, amely MaXXXine címmel jelenik meg. Míg az X a hetvenes években játszódott, addig a Pearl 1918-ba repítette vissza a nézőt, a harmadik felvonás cselekménye a jövőben játszódik majd.

68 Pearl  (2022)

horror

Pearl eredettörténete, amely bemutatja, miként vált azzá, akit az X című filmben megismerhettünk.