Ez lesz 2023 legbrutálisabb és legkeményebb filmje, már az előzetesét is közzétették

A Capelight Pictures 2023. március 2-ára jelentette be a Az emberállat projekt mozibemutatóját - de vigyázat: ez a film tényleg ütős, nem véletlenül nevezik az év legkeményebb és legbrutálisabb filmjének!

A "Farkasvadászat projektben" igazán nehézsúlyú bűnözőket kell a Fülöp-szigetekről egy teherhajón Dél-Koreába szállítani. És valószínűleg kitalálhatjátok: a rengeteg biztonsági személyzet ellenére a foglyoknak sikerül kiszabadulniuk, és elkezdik lemészárolni az őröket és a hajó személyzetét. De ez több, mint a Con Air - A fegyencjárat brutális hajóverziója. A fedélzet alatt ugyanis még mindig szunnyad egy titkos rakomány - és amikor az felébred, a dolgok végleg elfajulnak...

A film tartalmáról nem kell többet tudni, de a produkció egy aspektusáról érdemes. A dél-koreai akció-horror thriller hírneve nem véletlen. Hong-seon Kim rendező valóban arra törekedett, hogy minden gyilkosságot a lehető legbrutálisabbá és mindenekelőtt véressé tegyen. Liternyi vörös folyadék ömlik ki a testekből. Az a tény, hogy az egyes gyilkosok szándékosan szadista módon ölnek, még erőszakosabbá teszi a cselekményt. És akkor ott van még a már említett hatásos rendezés Kim részéről, aki főleg a hangsávban fokozza a látható pépesítést.

Az utóbbi időben a filmek mindig a brutalitásukról szóltak. A "Farkasvadászat projekt" előtt a Szomorúság volt a menő. Míg ott a brutalitásra való összpontosítás hajlamos beárnyékolni, hogy mennyi érdekes ötlet van emellett, és az erőszak sosem fajul el öncélúvá, addig a Project Wolf Hunting esetében ez másképp van. Itt tényleg úgy tűnik, hogy elsősorban arról van szó, hogy újra és újra felülmúljuk önmagunkat - és a történet felépítése, amit itt nem akarunk elrontani, szintén ebbe illeszkedik.

A német FILMSTARTS kritikájának zárásában ez áll: "A művér patakokban folyik, a nagyszerű hangdizájn - különösen a sebek csattanása és a csontok szétrepedése közben - pedig megteszi a magáét. Aki szereti az öncélú erőszakkal operáló akciófilmeket, az két órán át jól szórakozhat a technikailag meggyőző, bár kissé túlterhelt filmen."

akció | thriller

Egy teherhajón veszélyes bűnözőket a Fülöp-szigetekről Dél-Koreába szállítanak, és akik baljós erőt szabadítanak el, miután egy szökési kísérlet lázadáshoz vezet.